Cauta in stiri

RSS Feed

campanii anti-accidente

AMR relanseaza Campania "Motociclistii exista in trafic"

20.03.2009
Foto ©: AMR

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR), alaturi de Brigada de Politie Rutiera (BPR), a relansat in data de 18 martie 2009 campania „Motociclistii exista in trafic". In acest fel, este continuat si dezvoltat proiectul demarat anul trecut, scopurile principale fiind acelea de a constientiza conducatorii de autoturisme cu privire la existenta in trafic a motociclistilor si de a-i sensibiliza pe acestia din urma pentru respectarea regulilor de circulatie si purtarea echipamentului de protectie.

Prin aceste demersuri AMR isi propunea sa obtina scaderea numarului de accidente in care sunt implicate autovehicule pe doua roti, chiar si in contextul inmultirii considerabile a acestor mijloace de deplasare pe drumurile din Romania.

La conferinta de presa organizata de catre AMR si BPR pentru a marca acest eveniment, au fost prezenti si Adelin Petrisor, Serban Huidu si Ionut Contras din trupa Phoenix, toti motociclisti, care sprijina acest demers. „Am avut un prieten care a murit pe motor si, desi atunci a fost vina lui deoarece circula cu viteza foarte mare, pot spune ca da, in prezent e mai periculos sa mergi cu motorul pe Magheru decat sa fii pe front. Speram totusi ca situatia se va schimba in curand", a declarat Adelin Petrisor. „Eu mi-am rupt ceva oase pe motor asa ca stiu pe pielea mea ca nu te vad soferii si cat de important e echipamentul de protectie. In plus, autoritatile locale ar trebui sa aiba grija de noi si sa repare drumurile astea extrem de periculoase", a spus si ?erban Huidu.

Anul trecut, in Capitala, s-au produs 998 de accidente de circulatie in care au fost implicati conducatori de motociclete si mopede, cu 323 mai multe decat in 2007, iar 19 persoane au decedat (cu 3 mai putine decat in 2007). Vina apartine in marea majoritate (56,21%) soferilor de autoturisme si pietonilor.

Campania „Motociclistii exista in trafic - 2009" se va desfasura pe tot parcursul acestui an, in intreaga tara.

Bookmark and Share
Existam by George Dinca on 23.03.2009
Dragii mei Asa este, nu suntem vazuti in trafic. Eu am cazut de doua ori. O data din cauza unui pieton care mi-a sarit in fata. Atunci a fost foarte usor accidentul si a avut de suferit doar motorul. A doua oara din cauza unui "sofer" auto care avea senzori de parcare si nu s-a uitat in oglinda retrovizoare, m-am trezit ca pur si simplu se urca pe mine. Daca ei nu ne vad, trebuie sa fim noi cu ochii in patru si sa le aratam cine cunoaste si respecta regulile de circulatie. Toate bune
santem tot mai multi by lentzu on 26.03.2009
ar trebui sa se puna langa semne de circulatie ,si tablita atentie la motociclisti,poate se vor obijnui cu gandul ca existam pe sosele.asfalt uscat si respect
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.