Cauta in stiri

RSS Feed

comunicate

AMR sustine modificarea metodologiei de examinare

05.02.2009
Foto ©: AMR

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR) saluta initiativa de modificare a metodologiei de examinare a candidatilor la examenul practic pentru conducerea motocicletelor si sustine inasprirea probelor, astfel incat viitorii motociclisti sa fie mult mai bine pregatiti atunci cand ies pentru prima data in trafic.

Astfel, AMR solicita, la fel ca in nenumarate randuri, reintroducerea traseului la examenul moto, tinand cont de faptul ca in prezent nici o scoala de profil nu este obligata sa sustina cursuri si in trafic. Absenta acestor cursuri are ca rezultat multe accidentari in care sunt implicati proaspetii posesori de permis pentru categoria A.

Dupa modelul multor tari europene si datorita cresterii de la an la an a numarului de motociclete pe strazile din Romania, se impune si in cazul tarii noastre introducerea obligatorie a cursurilor practice desfasurate in trafic. Propunem ca proba practica de examen sa fie alcatuita atat din teste in poligon, cat si sin teste in conditii normale de trafic, cursantul fiind urmarit la mica distanta de politistul examinator aflat pe motocicleta.

In concluzie, AMR sustine ca Ordinul dat recent de ministrul Internelor, care a modificat Ordinul nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, este unul potrivit, in contextul actual, insa trebuie imbunatatit. De aceea, solicitam autoritatilor sa consulte reprezentantii AMR ori de cate ori elaboreaza schimbari in ceea ce ii priveste pe motociclisti pentru ca numai printr-o conlucrare reala si eficienta putem schimba in bine traficul rutier din Romania si numai in acet mod putem contribui eficient la scaderea numarului de accidente in care sunt implicati conducatorii de autovehicule pe doua roti.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.