Cauta in stiri

RSS Feed

accidente

Andrea Pininfarina a decedat in urma unui accident cu scuterul

08.08.2008
Foto ©: Pininfarina

Andrea Pininfarina, revolutionarul designer auto italian, a decedat astazi 7 august 2008 intr-un accident cu scuterul, la varsta de 51 de ani.

Pininfarina a fost CEO dar si presedinte al companiei italiene Pininfarina, fondata de bunicul sau Battista "Pinin" Farina in 1930.  Acesta s-a nascut in Turin, capitala industriei auto, pe data de 26 iunie 1957, si a intrat in afacerea familiei dupa ce a absolvit facultatea de inginerie mecanica.
   
Pininfarina a murit in urma unui accident cu scuterul sau Vespa chiar langa sediul central al companiei, in Cambiano, in afara orasului Torino. Politia de la locul faptei a declarat ca este foarte clara cauza accidentului: in jurul orei 8:15 dimineata, o masina a tras direct in fata scuterului, fara sa se asigure,  provocand impactul.

Giuliano Salmi, soferul de 78 de ani implicat in accident, a fost internat in spital din cauza socului suferit si a declarat: „Nu l-am vazut, mergeam incet si chiar nu l-am vazut”.

Stirea despre moartea directorului executiv al companiei a dat nastere la speculatii conform carora conducerea firmei se va schimba si este posibil ca numarul majoritar de actiuni sa nu mai fie detinut de familia Pininfarina.

Pininfarina SpA a realizat design-ul multor masini clasice legendare pentru foarte multi constructori din care mentionam pe Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Ford, Peugeot, Jaguar si multi altii.

Bookmark and Share
S-a dus un mare designer by Gigel80 on 08.08.2008
Mare pacat. Un om cu adevarat valoros, lasa in urma spiritul sau prin zecile de creatii clasice. Odihneasca-se in pace.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.