Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Aprilia se va intoarce in MotoGP cu un nou prototip V4 de 800cc

22.05.2008
Foto ©: Aprilia

Aprilia e gata sa treaca peste esecul din MotoGP cu prototipul RS3 Cube. Compania italiana, ce a prezentat modelul RSV 4 pentru World Superbike 2009, vrea sa revina in competitia regina a motociclismului.

Seful Aprilia, Gigi Dall’Igna, a confirmat pentru MCN ca deja se lucreaza la un nou motor V4 de 800cc insa nu se stie cand se va intra efectiv in MotoGP cu un nou prototip.

Prin eliminarea clasei 250GP din 2011, Aprilia nu doreste sa intre in noua clasa de 625 & 650cc Spre deosebire de marii producatori japonezi, Aprilia nu dispune de modele de serie pe care sa isi bazeze dezvoltarile tehnice pentru noi prototipuri de curse, asa ca prefera sa reintre in clasa MotoGP.

“Ne vom intoarce in MotoGP in viitor cu un motor V4. Dupa mine, V4 este motorul perfect pentru clasa de 800cc. Cu siguranta Yamaha ne-a aratat in acest an ca 4 in linie e foarte bun dar parerea mea este ca V4 este cea mai buna varianta” a declarat Dall’Igna pentru MCN. De asemenea a mai declarat ca de data aceasta, in loc sa implice alt constructor precum Cosworth (care a dezvoltat prototipul MotoGP RS3 Cube), Aprilia isi va fabrica singura motorul.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.