Cauta in stiri

RSS Feed

eveniment

BMW si Chris Pfeiffer incing acest sfarsit de saptamana

Costi Radoi | 18.05.2012
Foto ©:

Incepand de azi, 17 mai, pana pe data de 20 mai se va desfasura la sediul Automobile Bavaria, evenimentul ce poarta numele de BMW Rider Training. Iata cum suna comunicatul oficial, afisat pe pagina web a importatorului BMW din Romania:

”Pentru fiecare grupa programul se desfasoara in doua sesiuni de exercitii care incep in ziua 1 la ora 14:00 in incinta Automobile Bavaria din Bucuresti Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr.53A si se termina in ziua 2 la ora 12:00.

Taxa de participare este de 100 Euro (nu include motocicleta sau echipament de protectie). Participantul trebuie sa posede permis de conducere categoria A, valid. Pretul cuprinde explicatii teorietice si excercitii practice. Nu exista servicii locale de inchiriere motociclete sau echipamente.

Modulul de training va acoperi integral programul Compact Training dupa programa de la BMW Driver Training din Munchen si va fi completat de sfaturi idividuale din partea instructorului BMW : Grupa1 pe 17 Mai – 18 Mai, Grupa2 pe 18 Mai – 19 Mai iar Grupa3 pe 19 Mai – 20 Mai.

Compact Training - Cu cat mergi mai mult cu atat mai multa incredere castigi, aceasta se aplica in special motociclistilor cu experienta redusa sau care au o intrerupere mare in utilizarea motocicletei.

Cursul Compact Training te va invata cum sa reactionezi cu incredere si calm in momente critice. Ca sa reusesti este necesar sa cunosti cum sa schimbi corect pozitia corpului si greutatea pe motocicleta impreuna cu manevre si impulsuri de virare care iti vor permite sa mentii in permanenta controlul motocicletei chiar si in cele mai surprinzatoare situatii. Exercitii practice de franare si de virare impreuna cu sfaturi individuale si mici “secrete” din partea instructorului vor completa programul.

Motocicleta utilizata (nu doar BMW) va trebuie sa aiba ITP si asigurare RCA valabile, sa fie in buna stare de functionare, sa aiba o toba de evacuare legala, sa aiba anvelopele cu uzuri in limite normale si nu mai vechi de 5 ani.

Ca echipament de protectie participantii trebuie sa poarte: casca de protectie, jacheta si pantaloni moto cu protectii, cizme moto si manusi. Este important ca participantii sa aiba asigurare de sanatate valida care acopera si activitati moto. Asigurarea de sanatate de stat acopera aceste aspecte.

In general nu sunt restrictii legate de starea vremii dar Automobile Bavaria isi rezerva dreptul sa modifice programul din motive de siguranta ale participantilor.

Spectatorii sunt bine veniti dar pentru copii si adolescenti sub varsta de 16 ani trebuie sa existe un insotitor.”

In paralel cu acest eveniment, multiplul campion de freestyle, Chris Pfeiffer, va fi prezent la Bucuresti la Baneasa Shopping City, pe 20 mai, pentru un show ce va incepe la 17.30

Daca mai e cazul unei prezentari, in afara de titlurile de campion mondial si de medaliile pe care le detine, iata ce se mai poate spune despre Pfeiffer: In urma cu cativa ani, Chris s-a urcat cu motocicleta sa, un BMW F 800 R, pana la etajul 22 al cladirii BMW Tower din Munchen, unde a inceput o etapa de freestyle direct pe acoperisul cladirii.

Intr-o alta acrobatie a sa acesta a acceptat provocarea indrazneata de a merge pe partia de bob cu motocicleta sa BMW G450X, ruland impreuna pe circuit, dar in sensuri opuse, cu Christoph Langen, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, acesta aflat in sania de bob.

In concluzie, cu un eveniment de freestyle, o cursa de motocross si un eveniment al unui importator, tot ceea ce mai lipseste este vremea buna, pentru ca weekend-ul motorizat sa se scurga conform asteptarilor.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.