Cauta in stiri

RSS Feed

competitii custom

Campionatul Mondial de Custom Bike Building AMD 2009

24.08.2009
Foto ©: AMD

Pentru prima oara de la infiintarea sa in 2004, Campionatul Mondial de Custom Bike Building AMD a fost castigat anul acesta de un american, competitia fiind desfasurata conform obiceiului in Dakota de Sud, in acelasi timp cu Sturgis Motorcycle Rally.

Dominat in ultimii cinci ani de participanti sositi din Canada, Japonia si Europa, campionatul a avut de data aceasta sapte americani clasati in topul primilor zece constructori de motociclete custom din lume.

Anul acesta au fost inscrise in concurs 83 de motociclete, fata de 67 care au luat parte la editia 2008, Dave Cook si creatia sa "Rambler" plecand acasa cu marele trofeu de la clasa Freestyle. In mod surprinzator, motocicleta realizata de Cook Custom Choppers, care a castigat primul loc, are un motor de 550 cmc si patru cilindri in linie raciti cu aer.

Kris Krome Customs din Michigan, Statele Unite ale Americii, s-a clasat pe locul doi cu motocicleta "Re-flex-tion", model construit in jurul unui motor de Triumph T120.

Al treilea loc a fost ocupat de un reprezentant de marca al Europei, Freddie "Krugger" Bertrand de la Krugger Speedshop (Belgia). Acesta s-a prezentat cu "Overmile" si un motor S&S, recidivand dupa ce a obtinut aceeasi performanta in 2004 si 2005.

AMD World Championship

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.