Cauta in stiri

RSS Feed

stunt riding

Chris Pfeiffer castiga Campionatul European de Stunt Riding

03.09.2008
Foto ©:

Desi abia intors dupa o accidentare la o vertebra, pilotul sponsorizat de BMW, Alpinestar, Red Bull si Metzeler, Chris Pfeiffer a uimit audienta prin cascadoriile sale menite sa-i aduca un punctaj cat mai mare din partea juriului.

Editia 2008 a campionatului European de Stund Riding s-a desfasurat in Roethis, Austria si a fost compusa din trei parti; etapa de calificari unde sunt acceptati doar 18 piloti care ajung in semi-finala cand 6 sunt eliminati pentru ca cei ramasi sa-si demonstreze maiestria in fata unui juriu foarte sever.

Pilotul german s-a clasat la sfarsitul fiecarei runde pe primul loc, ajungand in final cu un total de 601 puncte, cu aproape 50 peste pilotul ungur Angyal Zoltan.

Chris Pfeiffer declara la sfarsitul campionatului: “ Weekendul acesta a fost perfect, dupa accidentarea suferita am fost incantat sa revin si mai ales castigand. Am avut un mic incident la inceput cand am atins kick standul, ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum dar am reusit sa-mi pastrez echilibrul. In calificari am pierdut putin controlul in timpul unui burnout dar totul a iesit bine. In semi-finala m-am descurcat foarte bine reusind sa ma clasez la sfarsitul ei pe primul loc cu 27 de puncte avans, iar in  finala m-am descurcat cel mai bine si am castigat cu 47 de puncte avans fata de locul al doilea.”

Acesta a fost al patrulea campionat european castigat de Pfeiffer si al treilea consecutiv in saua motocicletei sale de concurs BMW F 800. Germanul a dovedit inca o data ca  atunci cand vine vorba de stunt riding sunt foarte putine persoane care se pot apropia de maiestria sa pe doua roti. Acesta considera ca talentul sau se bazeaza pe abilitatea de a integra trucuri noi alaturi de vechile cascadorii care i-au adus succesul.
 
Pfeiffer nu se rezuma doar la campionatele de stunt riding, el fiind invitat la diferite evenimente pentru a isi arata iscusinta; “Voi avea ocazia vara asta de a vedea o multime de locuri superbe precum Japonia, Trinidad si America de Sud. Deja astept sa am ocazia sa ma antrenez cu noul model BMW G 450 X mai ales ca nu mai am vreo competitie pentru care trebuie sa ma pregatesc.”

Chris Pfeiffer

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.