Cauta in stiri

RSS Feed

circuite noi

Circuit de Formula 1 la 23 August

28.10.2009
Foto ©: realitatea.net

In functie de abilitatea si deschiderea autoritatilor locale, judetene si nationale, judetul Constanta ar putea beneficia de un proiect grandios: un circuit permanent de Formula 1, in comuna 23 August.

Nicolae Serban, organizatorul circuitelor automobilistice de la Bucuresti, impreuna cu organizatorul Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola, Limongi Gaetano, si arhitectul de circuite de formula 1, Angelo Papaleo, au prezentat vinerea trecuta la Prefectura Constanta, indraznetul proiect pentru construirea unui circuit pentru intrecerile automobilistice si de motociclism internationale, inclusiv pentru organizarea unui Mare Premiu de Formula 1.

Potrivit lui Nicolae Serban, viitorul circuit auto va fi amplasat pe teritoriul comunei 23 August, pe un teren al Primariei. Serban a spus ca, amenajarea unui astfel de circuit este o idee mai veche si care aiba acum a prins contur. Acesta a mai adaugat ca pentru realizarea unui astfel circuit, linga care vor fi amenajate zone de distractie si spatii comerciale, vor fi cheltuiti aproximativ 180 de milioane de euro, bani care vor fi investiti de oameni de afaceri din Italia.

Banii sint deja, la fel ca si studiul de fezabilitate si nu mai ramine decit ca autoritatile sa colaboreze intre ele pentru obtinerea autorizatiilor necesare. Cred ca daca totul va decurge conform asteptarilor noastre, in trei luni putem deschide santierul de lucru. Totul depinde acum de autoritatile constantene, ce se afla in competitie cu cele bulgare, care s-au aratat interesate la rindul lor de gazduirea unui astfel de circuit. De precizat ca ori in Bulgaria, ori in Romania se va construi circuitul, Federatia Internationala de Automobilism permitind construirea doar a unui astfel de circuit, care sa gazduiasca intreceri internationale”, a spus Nicolae Serban, care a precizat ca asteapta o implicare si a oamenilor de afaceri romani, daca acestia sunt interesati.

Banii sint, dar acceptam si banii romanilor”, a spus Serban. La rindul sau, Limongi Gaetano a spus ca locatia de la 23 August corespunde tuturor cerintelor pentru construirea unui astfel de circuit. „Terenul de linga comuna are elemente de evacuare, are acces la un drum national si e aproape de toate localitatile de pe litoral”, a spus Gaetano.

Via | Telegraf Online

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.