Cauta in stiri

RSS Feed

circuite noi

Circuitul Slovakia Ring si-a deschis portile

12.10.2009
Foto ©: Slovakia Ring

Dupa ani de pilotat prin aerporturi, parcari auto si drumuri publice, pasionatii motociclismului de viteza din Slovacia vor putea in sfarsit sa se bucure de un circuit profesionist, noul Slovakia Ring.

Constructia acestuia a durat aproximativ 10 luni si a necesitat o investitie privata de peste 21 de milioane de euro. Circuitul este localizat in localitatea Dunajska Streda, la 48km de capitala Bratislava, si si-a deschis oficial portile pentru motociclisti la inceputul lunii octombrie. Acesta se afla la o distanta de 930 km de Bucuresti si 425 km de Arad. Autorul proiectului este austriacul Hans Roth, un arhitect cu experienta ce a mai semnat si alte proiecte similare in Austria si Ungaria.

Cu o lungime maxima de 5,9 km, Slovakia Ring este unul din cele mai lungi circuite europene. Datorita modului in care a fost construit, sunt disponibile 6 variante de lungime in ambele sensuri, de la un minim de 2,6 km pana la 5,9 km. Latimea traseului este de 12 de metri in timp ce latimea maxima de 20 de metri se regaseste pe linia de start, a carei lungime de 900 de metri va permite viteze de 300km/h. Pentru teste de acceleratie si viteza maxima, este disponibila o linie dreapta de 1.144 de metri. Recordul neoficial al circuitului, in versiunea cea mai lunga, este de 2 minute si 8 secunde.

Circuitul este usor vizibil din tribuna principala inalta si dispune de 33 de boxe, un sistem video de monitorizare de 32 de camere si 10 km de drumuri de serviciu. In prezent Slovakia Ring are 50 de angajati insa obiectivul este de 300 - 350. Circuitul va deveni 100% functional incepand cu luna martie 2010.

Momentan, majoritatea competitiilor regasite in calendarul noului circuit sunt locale. Primul eveniment european va fi etapa slovaca a Campionatului Alpe Adria, ce va avea loc in mai 2010. Organizatorii Romanian Superbike ar putea ar putea alege Slovakia Ring pentru o etapa a calendarului 2010.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Slovakia Ring.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.