Cauta in stiri

RSS Feed

statistici

Cu 75% mai multe accidente moto decat in 2007

30.09.2008
Foto ©:

Anul acesta numarul accidentelor in care sunt implicate motociclete a crescut cu 75% comparativ cu cel precedent. Totusi, in mai mult de jumatate din cazuri, de vina au fost ceilalti participanti la trafic. De la inceputul anului si pana in prezent soferii de motociclete, scutere si mopede au fost implicati in aproape 700 de accidente. 10 oameni au murit, iar aproape 200 au fost grav raniti.

Datele indica o crestere a numarului de accidente cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Evolutia ingrijoratoare are loc pe fondul cresterii parcului de motociclete dar si a numarului posesorilor de permise. Acesta a crescut cu peste 11%, arata datele Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei.

Cele mai multe accidente sunt provocate de conducatorii de mopede, care nu cunosc legislatia sustin reprezentantii Asociatiei de Motociclisti din Romania. Ei trebuie sa urmeze doar un curs legislativ si nu au nevoie de permis de conducere. In plus, sunt mai greu de identificat pentru ca nu sunt inregistrati.

Reprezentantii motociclistilor spun ca exista o propunere ca neinregistrarea mopedelor sa fie considerata infractiune. Motocicletele si scuterele sunt implicate in 20% din accidentele produse in oras. Totusi, in 55% din accidente vina apartine celorlalti participanti la trafic.

Sursa: Antena 3

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.