Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar 2010

Dakar: Motocicletele limitate la 450cmc!

04.06.2009
Foto ©: Dakar

Organizatorii Raliului Dakar au dezvaluit astazi noul regulament al competitiei pentru urmatorii doi ani, alaturi de traseul editiei 2010 ce se va desfasura tot in Argentina si Chile. La categoria motociclete, cea mai importanta schimbare este data de limitarea cilindreei maxime a motoarelor la 450cmc, incepand cu 2011.

Noua regula, asteptata de multi in ultimii ani, are ca obiective principale echilibrarea competitiei si reducerea costurilor. De asemenea, motocicletele de 450 vor avea si o viteza maxima mai redusa ceea ce va spori siguranta pilotilor.

Datorita faptului ca multi concurenti privati au deja motociclete de cilindree mare, editia 2010 a Dakarului va fi una de tranzitie deschisa atat motocicletelor de 450 cat si celor mai mari, insa acestea din urma trebuiesc limitate.

Organizatorii au mai anuntat ca pilotii profesionisti si semi-profesionisti, potentialii castigatori ai raliului, vor fi obligati anul viitor sa mearga pe motociclete de 450cmc, neputand astfel sa beneficieze de perioada intermediara acordata concurentilor privati.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.