Cauta in stiri

RSS Feed

aniversari

Ducati sarbatoreste odata cu editia 2008 Tourist Trophy

22.05.2008
Foto ©: Ducati

Pe 6 Iunie 2008, Ducati va aniversa 30 de ani de la legendara victorie a lui Mike Hailwood si 50 de ani de la prima participare in TT. Clasica cursa Tourist Trophy  desfasurata ca de fiecare data in jurul Isle of Man de pe 24 Mai pana pe 7 Iunie, va fi in mod sigur anul acesta un prilej de sarbatoare pentru constructorul din Bologna.

Dintre toate motivele de festivitate, cel mai important este indubitabil implinirea a 30 de ani de cand Mike Hailwood a castigat cursa din 2 Iunie 1978 conducand o motocicleta Ducati 900.

A fost o realizare neasteptata si surprinzatoare deoarece Hailwood nu mai participase in nici o competitie oficiala de multi ani. “Mike the Bike” a uimit publicul invingandu-l pe favoritul acelei vremi, Phil Read ce concura pe Honda.

In 1958, in urma cu exact 50 de ani, Ducati a participat oficial pentru prima data in Tourist Trophy, cu o echipa la clasa 125. Aceasta a obtinut inca de la debut o clasare pe locul doi atat in clasamentul pilotilor cat si cel al constructorilor. Echipa Ducati era alcatuita din piloti de renume cum ar fi Luigi Taveri, Dave Chadwick, Romolo Ferri si Sammy Miller.

Ducati s-a folosit de acest prilej pentru a lansa modelul Ducati 125 Gran Prix Desmo, prima motocicleta de curse echipata cu sistemul Desmodromic, dezvoltat de inginerul Fabio Taglioni, ce si-a dovedit eficacitatea inca de la inceput.

De-a lungu istoriei Tourist Trophy, Ducati a condus catre victorie nu numai pe Mike Hailwood cat si pe multi alti piloti faimosi cum ar fi Tony Rutter, ce a castigat cursa in mai multe ocazii.

Pentru prima oara, muzeul Ducati din Bologna a permis ca opt dintre cele mai pretioase modele de colectie ale sale, reprezentand trecutul, prezentul si viitorul constructorului italian sa fie prezente la editia Tourist Trophy 2008. Acestea sunt : 125 Gran Sport “Marianna” 1956, 125 Gran Prix Desmo 1959, 250 Twin Cylinder Gran Prix Desmo 1960, 900 SS IOM TT 1978, 888 SBK 1991, 916 SBK 1994, 999 SBK 2006, Desmosedici MotoGP 2007.

Toate aceste modele se vor afla alaturi de altele din colectii private din Marea Britanie. Se va organiza pe traseul de concurs o parada a motocicletelor Ducati de epoca unde vor participa personalitati relevante in istoria firmei cum ar fi Carl Fogarty, Paul Smart, Tony Rutter, Michael Rutter, Sammy Miller, Trevor Nation, James “Jamie” Whitham si Dave Hailwood, fiul marelui campion britanic.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.