Cauta in stiri

RSS Feed

competitii noi

FIM anunta crearea unui campionat special pentru motocicletele electrice

25.06.2009
Foto ©: Amadeus Photography

Dupa succesul avut anul acesta de TTXGP la Isle of Man, Federatia Internationala de Motociclism (FIM) a hotarat sa infiinteze incepand cu 2010 un campionat FIM destinat exclusiv motocicletelor electrice.

Noul campionat FIM va fi administrat de Road Racing Grand Prix Commission si condus de Azhar Hussain, omul care a fondat competitia TTXGP.

Acest moment istoric din evolutia motocicletelor electrice se doreste a fi o platforma internationala pentru dezvoltarea tehnologiei implementate pana in prezent. Potrivit FIM, campionatul va "demonstra ca tehnologiile de transport fara emisii poluante s-au maturizat si pot fi distractive, rapide si antrenante."

"Sunt foarte fericit de acest nou campionat. Viitorul sportului depinde de capacitatea noastra precum si de cea a producatorilor de a inova rapid. Suntem convinsi ca in curand, campionatele mondiale de motociclism vor fi accesibile motoarelor ecologice. Acum ca aceasta decizie importanta a fost luata, trebuie sa lucram la reguli si la calendar ca sa fim pregatiti pentru a concura in 2010." a marturisit Vito Ippolito, presedintele FIM.

"Speram ca acest nou campionat sa ajunga sa fie vazut ca o piatra de temelie in aducerea noilor tehnologii de transport lumii dincolo de motociclism. Invitam pe cei mai buni si mai inovatori din lume sa se alature campionatului mondial si sa fie cu noi la nasterea noii generatii de sporturi motorizate." a declarat Azhar Hussain, fondatorul TTXGP.

eGrandPrix

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.