Cauta in stiri

RSS Feed

parteneriate

FIM sustine competitia ecologica TTXGP

Paul Lozba | 16.03.2009
Foto ©: TTXGP

Competitia TTXGP, dedicata exclusiv noilor tehnologii ecologice de propulsie, a primit sustinerea Federatiei Internationale de Motociclism (FIM). Aceasta este programata sa aiba loc pe 12 iunie 2009 la Isle of Man.

Vito Ippolito, presedintele FIM, a declarat:"FIM recunoaste importanta tehnologiei ecologice dar si faptul ca aceasta evolueaza foarte rapid. Viitorul sportului depinde atat de capacitatea noastra cat si a constructorilor de a inova cat mai repede. Suntem convinsi ca in scurt timp Campionatele Mondiale vor fi accesibile si motoarelor cu zero emisii poluante."

Azhar Hussain, fondatorul TTXGP, a declarat: "Acesta este primul mare pas in construirea unui campionat. Este o mutare logica pentru sporturile cu motor dar si pentru societate, pe masura ce progresam de la consumul de petrol la cel de energie mai eficienta, sustenabila, inteligenta dar si responsabila. Motorsportul a contribuit la dezvoltarea transportului personal iar acum suntem convinsi ca va contribui la dezvoltarea ecologica a acestuia astfel incat suntem foarte mandri sa avem sprijinul FIM in aceasta provocare. Tinta noastra este sa oferim o platforma, un mediu competitiv care va impinge inainte inovatia tehnologica in forme in care va fi relevanta pentru societate, cum ar fi transportul, doveding ca tehnologiile fara emisii de carbon s-au maturizat si pot fi distractive, rapide dar si incitante."

Peste 10 echipe din toata lumea au confirmat deja prezenta la prima editie a competitiei, printre acestea aflandu-se americanii de la Mission Motors dar si britanicii de la Evo Design Solutions.

TTXGP este primul Grand Prix cu zero emisii poluante si reprezinta o oportunitate excelenta de dezvoltare si expunere a noilor tehnologii dar si a potentialului pe care acestea il au de oferit. O consecinta directa a acestui eveniment va fi accelerarea progresului tehnologiilor alternative de propulsie dar si a implementarii acestora in viitoare modele de productie.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.