Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

Fratiile de motociclisti ilegale in Australia

03.04.2009
Foto ©:

Parlamentul australian lucreaza in prezent la un proiect de lege prin care se doreste interzicerea fratiilor de motociclisti pe teritoriul tarii si incadrarea lor in aceeasi categorie cu organizatiile teroriste.

Aceasta miscare vine dupa ce, spre sfarsitul lunii trecute, un membru Hells Angels MC a fost omorat in bataie de mai multi reprezentanti ai fratiei rivale Comancheros MC, atacul de o brutalitate iesita din comun desfasurandu-se intr-un loc public, pe Aeroportul Sydney.

"Daca acesti oameni vor sa se comporte ca niste teroristi, ii vom trata ca niste teroristi." a declarat Seful Politiei din New South Wales, Andrew Scipione.

Noile legi vor clasifica toate fratiile de motociclisti drept organizatii criminale pe teritoriul Australiei, cei care isi vor pastra afilierea la o grupare sau alta riscand pana la 5 ani de inchisoare. In acelasi timp, organele abilitate pot confisca bunurile membrilor oricarei fratii iar acestora li se va interzice dreptul de a lucra in domeniul serviciilor de securitate si armament, sau a industriei bauturilor alcoolice, toate fiind considerate de "risc inalt".

"Sunt legi dure si bine construite. Ele au ca scop sa nu acorde nici o a doua sansa celor declarati membri ai unei gasti ilegale." a declarat Premierul New South Wales, Nathan Rees.

Fratiile de motociclisti exista pe teritoriul Australiei de la sfarsitul anilor 1960, violentele intre gruparile rivale avand o amploare din ce in ce mai mare. Cea mai sangeroasa confruntare din Australia a avut loc in anul 1984 intre cei de la Bandidos MC si membrii Comancheros MC, in urma careia au decedat sase motociclisti implicati si o fata in varsta de 15 ani.

Via I Sky News

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.