Cauta in stiri

RSS Feed

premieri

Gala Campionilor Federatiei Romane de Motociclism

21.12.2009
Foto ©: Marc Sandu

Sambata, 19 decembrie, complexul hotelier Cheile Gradistei din Moeciu de Sus a fost gazda Galei anuale de premiere a campionilor Federatiei Romane de Motociclism. In 2009, cele patru discipline ale Federatiei Romane de Motociclism, viteza, motocross, tot-teren si dirt-track, au produs nu mai putin de 50 de campioni, provenind dintr-o sumedenie de clase, de la Juniori III pana la Veterani si Amatori. Aceasta a facut ca aproximativ 350 de persoane sa participe la gala, de la piloti si mecanici, la antrenori si oficiali ai FRM, cu totii gasind cu usurinta un subiect de discutie la cocktailul care a urmat premierii: pasiunea pentru motociclism.

Campionii la Viteza pe Circuit, Liga I sunt: Catalin Ciolan (clasa 125 cc SP, Catalin Valentin Ciolan Motorsport Brasov), Catalin Cazacu (clasa Super Sport, Taifun RT Timisoara), Calin Haplea (clasa Super Bike, Motoracing Cluj), Dan Demetrescu (Super Sport Debutanti, Fire Motorsport Bucuresti) si Alex Cristian Baciu (Juniori pe motodrom, Steaua GTH Bucuresti).

Campionii la Viteza pe Aeroport, Liga II sunt: Alex Cristian Baciu (Juniori III, Steaua GTH Bucuresti), David Catana (Juniori II si 85 cc, Steaua GTH Bucuresti), Adrian Ciujdea (Juniori I, Steaua GTH Bucuresti), Alexandru Bar (125 GP, LuPO RT Timisoara), Catalin Ciolan (125 SP,  Catalin Valentin Ciolan Motorsport Brasov), Ionel Bogdan (250 cc, Steaua GTH Bucuresti), Catalin Cazacu (Super Sport, Taifun RT Timisoara) si Mihai Popescu  (Super Sport Debutanti, Steaua GTH Bucuresti). Cupa Romaniei la viteza a fost castigata de Steaua GTH Bucuresti.

La Supermoto, titlul de campion national a fost casitgat pentru a opta oara de Peter Gagyi (Gagyi Motorsport Targu Mures). De altfel, Peter a primit si un Premiu Special, pentru cele mai numeroase rezultate internationale pe parcursul unui sezon competitional.

La disciplina Motocros, titlurile de campion au revenit urmatorilor sportivi: Igor Cuharciuc (50 automate, International, Republica Moldova), Botond Bonis (50 automate, National, Sugas Sfantu Gheorghe), Robert Tompa (65 cc, Sugas Sfantu Gheorghe), Rares Logigan (85 cc, National si International, Motosport Xtreme Medias), Istvan Balasz (MX2 si MX2 Juniori, Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc) si Adrian Raduta (Top Cross TCS Ciolpani). La Amatori si Veterani, campionii sunt Fodor Vilmos Elemer (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc), respectiv Florian Pop (MTP Racing Targu Mures) iar la Quad s-a impus Razvan Irimescu (Speed Racing Timisoara). Campionatul national de echipe la motocross a fost castigat de Steaua GTH Bucuresti, iar Cupa Romaniei la Motocross a fost castigata de Sugas Sfantu Gheorghe.

Trecand la disciplina Tot-Teren, campion national la Endurocross este Emanuel Gyenes (Vectra Zarnesti), iar la Quad, Razvan Irimescu (Speed Racing Timisoara). Pentru rezultatele sale deosebite si ocuparea locului V in Campionatul Mondial de Rally Raid, Emanuel Gyenes a primit Premiul Special de Sportivul Anului 2009.

La Enduro, la clasa A, titlurile campion au revenit urmatorilor sportivi: Marton Szilveszter (E1, Perpetuum Mobile Satu Mare), Zsolt Ervin Kovacs (E2, national si international, Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc), Tudor Mircea Cristea (E3, Outriders Sfantu Gheorghe), Dominic Szereday (Juniori, national si international, Perpetuum Mobile Satu Mare). La Quad, campion national este Alin Mihai (Xtreme Adventure Buzau), iar la fete s-a impus Andreea Goga (Vectra Zarnesti). Pe echipe, campionatul a fost castigat de Perpetuum Mobile Satu Mare.

Campion national la Rally Raid este Dan Costescu (Top Cross TCS/Motomall Racing Ciolpani), iar la ATV, Alin Mihai (Extreme Adventure Buzau).

La disciplina Dirt-Track, Adrain Gheorghe de la CSTA Bucuresti este campion national atat la Juniori cat si la Seniori.

Un moment aparte a fost cel rezervat premiilor speciale. La capitolul cele mai bune organizari au fost premiati urmatorii: dl. Ilie Raduta (Top Cross TCS Ciolpani, pentru motocros), dl. Nicu Nita (Dirt-Track), dl. Traian Mihailescu (Steaua GTH Bucuresti, Viteza pe Aeroport), dna. Anca Muresan (Las Vegas RT Arad, Supermoto si Juniori), dna. Ramona Maris (Speed Racing Timisoara, Endurocross) si dl. Florin Radu (Extreme Adventure Buzau, Enduro). Dl. Gheorghe Voiculescu a primit un Premiu Special pentru cel mai numeros public la o competitie, este vorba de Dirt-Track, la Braila, iar dl. Corneliu Trica, pentru sustinerea Campionatului National Individual de Rally Raid. Nu in ultimul rand, un alt premiu special este cel acordat dlui. Patrick Boissy, pentru suportul neconditionat acordat dezvoltarii  Enduro in Romania.

Mircea Vrajitoru (CSM Bucuresti) este primul roman care a obtinut puncte in World Superbike, in Campionatul European Superstock 600, fapt pentru care a primit un Premiu Special, alaturi de Marcel Butuza (Vectra Racing), care s-a clasat in primii zece sportivi ai lumii, in Campionatul Mondial de Rally Raid 2009. Unul dintre cele mai emotionante momente a fost cel in care doamna Zoe Jurian a primit Premiul Special pentru intrega activitate depusa in slujba sportului cu motor, o activitate care se intinde pe cinci decenii.

Federatia Romana de Motociclism doreste sa multumeasca celor care si-au adus sprijinul neconditionat pentru ca acest eveniment sa se poata desfasura la parametri optimi, familia Garbacea (din partea complexului hotelier Cheile Gradistei), Red Bull Romania, dl. Lucian Popoviciu, firma Leonte, dl. Gheorghe Voiculescu si nu in ultimul rand tuturor sportivilor si jurnalistilor care au dat curs invitatiei, cu mentiunea aprecierii efortului depus de Federatia de Motociclism a Republicii Moldova care nu a ezitat sa fie prezenta la Gala de Premiere.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.