Cauta in stiri

RSS Feed

moto vs supercar

Hayabusa de 12.000 Euro mai rapida decat Veyron de 1 milion Euro

02.08.2008
Foto ©: Suzuki

In conditiile reale de trafic, orice motociclist stie ca motocicletele sunt mai rapide decat masinile. Si nu e vorba doar de avantajul raportului de putere/greutate ci si de faptul cum motociclistii exploateaza avantajul marimii reduse in trafic pentru a ajunge mai repede la destinatie.

Multi soferi nu inteleg, si arunca cu performantele pe hartie ale unor supercar-uri incredibil de scumpe, ce depasesc "rivalii" lor pe doua roti. Insa acum toate supercarurile au fost invinse. Suzuki Hayabusa 2008 este mai rapida decat cea mai rapida masina din lume.

Speriati poate de ratele de asigurari mari si de legislatia severa, majoritatea producatorilor de motociclete nu mai publica datele oficiale ce tin de performantele dinamice sau de puterea motorului. Asa ca pana in prezent nu am stiut cat de rapid este noul Suzuki. Revista britanica Bike a cuplat un GPS data logger pe un model Hayabusa 2008 stock, l-a dus pe o pista de avioane si a inregistrat numerele. Puteti vedea mai jos rezultatele comparate cu datele testate ale supercar-ului Bugatti Veyron.

Putere maxima:
182 cp      (masurata la roata) - Suzuki Hayabusa
1,001 cp (masurata la ambreiaj) - Bugatti Veyron

Raportul de cp/kilogram:
0.827 - Suzuki Hayabusa
0.530 - Bugatti Veyron

0-100 km/h:
2.74 secunde - Suzuki Hayabusa
2.46 secunde - Bugatti Veyron

400m:
09.985 secunde - Suzuki Hayabusa
10.200 secunde - Bugatti Veyron

0-300 km/h:
18.0 secunde (299 km/h viteza maxima limitata) - Suzuki Hayabusa
19.8 secunde - Bugatti Veyron)

Tags: hayabusa, veyron
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.