Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Interzis pe centru pentru motociclisti

29.06.2008
Foto ©:

Seful Politiei Rutiere Arad propune interzicerea circulatiei motoarelor in centrul orasului.

Arad  - Intr-o conferinta de presa organizata astazi la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Arad, comisarul Adrian Lile, seful Politiei Rutiere a declarat ca una din solutiile luate impotriva motociclistilor care fac zgomot noaptea prin oras, turandu-si motoarele este interzicerea circulatiei pentru aceste vehicule in zona centrala.

Aceasta masura poate fi luata de primarie cu aprobarea comisiei de sistematizare la propunerea Serviciului de Politie Rutiera Arad. Adrian Lile a tinut sa sublinieze faptul ca aceasta masura nu este una abuziva.

Totodata seful rutieristilor a spus ca in afara de a-i prinde pe motociclisti circuland cu viteza si sanctionandu-i, politistii rutieri nu prea au ce sa le faca. Nici macar certificatele de inmatriculare nu le pot retine pentru zgomotul facut, asta pentru ca Politia Rutiera nu are aparatura necesara masurarii decibelilor.

In acesta conditii Adrian Lile vede in interzicerea circulatiei motoarelor in centrul Aradului singura posibilitate ca cetatenii Aradului sa aiba nopti linistite. „Am vazut in presa ca suntem blamati ca nu intervenim sau ca nu vrem sa intervenim in cazurile motociclistilor care fac zgomot noaptea pe strazile principale din oras.

Singura posibilitate este sa-i depistam cand circula cu viteza si sa-i sanctionam. Nu putem sa le luam certificatele de inmatriculare pentru ca fac zgomot. Nici nu avem aparatura necesara sa masuram intensitatea zgomotului. Daca s-ar interzice circulatia motoarelor pe centru atunci am putea interveni clar, l-am prins acolo unde nu are voie cu motorul, l-am sanctionat”, a declarat Adrian Lile.

Motoare modificate
Zgomotul motoarelor este provocat ori din cauza tobelor de esapament de tip sport (care sunt omologate de Registrul Auto Roman), fie din cauza unor anumite modificari pe care proprietarul le face ilegal. Interesant este faptul ca toate motoarele trec cu brio verificarea tehnica, modificarea acestora fiind facuta ulterior de proprietari

.„Toate motoarele care ajung la noi la verificare sunt ok. Dupa ce pleaca de la noi acestea sunt modificate de proprietari dupa bunul lor plac”, a declarat Calin Calb din cadrul RAR Arad, prezent de asemenea la conferinta. 

Norocul pare sa fie de partea motociclistilor, odata facuta verificarea tehnica aceasta este valabila doi ani dupa care proprietarii motoarelor nu mai sunt obligati sa faca o noua verificare. In aceste conditii, rutieristii aradeni sunt limitati in ceea ce priveste aceasta categorie de participanti la trafic care noapte de noapte isi tureaza motoarele prin centrul Aradului.

Sursa: Arad Online

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.