Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

KTM nu renunta la motoarele in doi timpi

19.06.2009
Foto ©: KTM

Aparitia clasei Moto2 va determina disparitia prototipurilor de 250cc din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza incepand cu sezonul 2010, fapt deloc imbucurator pentru specialistii in doi timpi Aprilia, Derbi, Gilera si KTM. Cu toate acestea, austriacii de la KTM au declarat recent ca nu vor renunta la motoarele in doi timpi.

Stefan Pierer, CEO al KTM, a sustinut ca se afla in dezvoltare un motor nou in doi timpi, mai puternic, mai silentios si mai putin poluant. Un doi timpi care prin definitie are o greutate mai redusa, este mai ieftin si mai usor de intretinut decat un motor in patru timpi. Pierer a declarat deasemenea ca agregatele in doi timpi vor juca un rol mportant in strategia firmei austriece.

Drept dovada ca motoarele in doi timpi isi justifica existenta, stau cei peste 20.000 de cumparatori ce au optat pentru aceasta varianta in anul precedent. Pierer a pus accentul si pe avantajele pe care un astfel de motor le aduce tinerilor motociclisti: "Vorbim de un grup tinta de consumatori foarte influent pentru care motorul in 2 timpi este imbatabil in termeni de eficienta si costuri."

In timp ce alti constructori se bazeaza complet pe motoarele in patru timpi, KTM detine o oferta variata in acest caz, motoarele in doi timpi si, in curand, cele electrice, intregind lista agregatelor disponibile.

"Vor exista oportunitati bune pentru toata aceasta tehnologie," a mai spus Pierer. "La dezvoltarea gamelor de motoare, trebuie sa luam in considerare o piata care va fi mai specializata si orientata catre segmente de nisa."

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.