Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Massimo Tamburini paraseste MV Agusta

03.12.2008
Foto ©: MV Agusta

MV Agusta a anuntat astazi ca legendarul Massimo Tamburini, director de design, se va retrage din compania italiana incepand cu 31 decembrie 2008.

Tamburini a lucrat cu Cagiva inca din 1985 si a condus departamentul de proiectare si design al MV Agusta mai bine de 13 ani. Impreuna cu echipa sa, Tamburini a conceput motociclete de inalta clasa, foarte performante si recunoscute mondial incluzand aici celebrul Ducati 916 si legendara MV Agusta F4.

"Mi-am dedicat o parte importanta din cariera pentru design-ul pentru Cagiva si MV Agusta si sunt foarte mandru de motocicletele exceptionale pe care le-am creat,” a declarat Tamburini. “Decizia mea de a ma retrage a fost una foarte dificila de luat insa sunt increzator ca designerii si inginerii foarte talentati din San Marino vor continua traditia excelentei, marca a MV Agusta. Am fost privilegiat sa realizez atat de multe vise in perioada mea la Cagiva si MV Agusta si sunt nerabdator sa vad mai multe proiecte deosebite create de companie” a mai spus Tamburini.

Massimo Tamburini este una din legendele industriei moto si lasa o monstenire importanta la MV Agusta,” a declarat Claudio Castiglioni, presedinte si director R&D al MV Agusta. “Ce a construit el la centrul de design este remarcabil iar mostenirea si viziunea sa vor fi duse mai departe de echipa al carei mentor a fost multi ani. Desi ii vom simti lipsa, ii respectam decizia si ii dorim numai de bine pentru viitor” a mai adaugat Castiglioni.

Plecarea lui Tamburini este cel putin surprinzatoare mai ales avand in vedere recenta achizitie a companiei de catre gigantul american Harley-Davidson. Aceasta va lasa o responsabilitate imensa pe umerii viitorului designer sef, ce va avea ca sarcina crearea unei motociclete care sa se ridice la nivelul unei MV Agusta F4 sau chiar sa il depaseasca.

MV Agusta

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.