Cauta in stiri

RSS Feed

competitii

MOL Scooter Cup

20.08.2008
Foto ©:

MOL Romania sustine, sub egida Federatiei Romane de Motociclism, MOL Scooter Cup, prima competitie de scutere pentru amatori organizata de Xtreme Airtime si clubul Fire Motorsport intr-un cadru reglementat in Romania. Cursa este deschisa publicului amator de peste 18 ani. Spectatorii au intrarea libera.

In Romania, numarul de utilizatori de scutere creste semnificativ de la an la an si, astfel, se aliniaza tendintei din tarile vestice ale Uniunii Europene. In prima jumatate a anului, conform Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), vanzarile de scutere au crescut cu aproximativ 100%, fata de prima jumatate a anului trecut, in conditiile in care peste 50% din importuri nu sunt inca raportate la APIA.

"In ultimul timp, scuterul este considerat o solutie de transport moderna si la indemana, mai ales de catre tineri, care se pot deplasa mai usor in aglomeratia oraselor. Se simte insa nevoia de respectare a unor norme de conduita in trafic, pentru evitarea accidentelor. Din acest motiv, am decis sa fim primii care punem la dispozitie un cadru organizat pasionatilor de scutere, astfel incat acestia sa fie competitivi, insa intr-un perimetru bine determinat, respectand regulile comunicate inca din faza de preselectie", declara Zsolt Szalay, Country Chairman MOL Romania.

Competitia se va desfasura marti 26 august, de la ora 18:00, la circuitul AMCKart (Soseaua de Centura Bucuresti nr. 5A). In finala vor lua startul maximum 20 de participanti pentru fiecare clasa de concurs, cei mai buni din cadrul preselectiei. Vor fi doua categorii de concurs: clasa 50 cmc (scuter omologat de strada, fara modificari) si clasa Open (50-80 cmc 2 timpi sau 125 cmc 4 timpi, la care sunt permise modificari).

Cei care doresc sa se inscrie in aceasta competitie o pot face la orice statie MOL din Bucuresti, prin completarea unui formular, pana la data de 20 august. Preselectia celor inscrisi in concurs va avea loc in ziua de 21 august, ora 17:30, pe acelasi circuit. Pentru a fi acceptati la preselectie, participantii trebuie sa detina carnet de conducere valabil (orice categorie) sau sa fi obtinut aviz de la medicul de familie (apt pentru coducere vehicul). De asemenea, trebuie sa se prezinte la preselectie si la competitie cu scuterul in conditii tehnice foarte bune si echipament de protectie complet (casca, manusi, geaca).

In cadrul concursului se pot castiga cate un scuter marca Generic (pentru locurile I) si echipamente speciale de protectie (pentru locurile 2 si 3), puse la dispozitie de Kawa Motors, iar publicul poate participa la o tombola speciala cu premii atractive.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul creat special pentru aceasta competitie www.molscootercup.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.