Cauta in stiri

RSS Feed

actiuni de protest

Motociclistii protesteaza masiv in Franta

18.03.2010
Foto ©: ukfrancebikers.com

Luna trecuta in Franta, Guvernul a anuntat amendarea motociclistilor care circula printre benzi. Ca urmare, zeci de mii de motociclisti din toata tara au demonstrat recent impotriva acestei reglementari.

Peste 60 de orase franceze s-au vazut cu strazile blocate de mii de motociclisti furiosi care au spus nu autoritatilor franceze, ce continua sa trateze vehiculele motorizate pe doua roti precum automobilele.

Guvernul Francez si-a anuntat recent intentia de a lua masuri draconice impotriva motociclistilor care se strecoara printre masini in trafic, prin amenzi foarte usturatoare. Oficialii se asteapta ca fiecare motocicleta sa stea in banda, precum automobilele, una in spatele celeilalte, fara a se deplasa mai repede. Aceasta regula nu poate fi decat ridicola, mai ales luand in calcul aglomerarile de trafic din marile orase franceze, cauzate de numarul foarte mare de automobile aflate in circulatie. Fortarea motocicletelor si scuterelor de a se comporta in trafic precum un automobil, nu va face altceva decat sa creasca si mai tare congestionarea traficului.

Federatia Franceza a Motociclistilor Furiosi (FFMC) a chemat la protest toti motociclistii, drept rezultat un numar de peste 40.000 de motociclisti au iesit pe strazile Frantei pe 13 martie, 10.000 dintre acestia doar in Paris. Acestia s-au deplasat pe drumul expres ce inconjoara centrul capitalei franceze, fiecare ocupand spatiul pe care l-ar fi ocupat in mod normal o masina intr-o banda. In doar cateva minute, un blocaj enorm de trafc a fost creat de cei 10.000 de motociclisti, acesta durand ore in sir pana seara tarziu.

Cei care au decis sa isi lase masina acasa si sa mearga cu metroul, din pacate nu au scapat. Ca raspuns la declaratia unui secretar de stat de la Ministerul Transporturilor, ce a spus “daca motociclistii nu sunt multumiti, pot lua metroul ca toata lumea,” protestatarii s-au indreptat catre transportul subteran. In timp ce unii blocau drumurile de la suprafata, altii au mers in subteran in masa si au ocupat un metrou intreg, cauzand un blocaj.

Salutam actiunile motociclistilor francezi de la FFMC, acestea fiind un exemplu de urmat si de alte comunitati moto din lume, si nu numai, atunci cand autoritatile incearca incalcarea drepturile acestora sau pur si simplu refuza sa ii inteleaga.

Via | UK France Bikers

Bookmark and Share
Noto 10 by marc on 18.03.2010
organizat, rational, civilizat. au pus punctul pe i!
Bravo! by Lucian on 18.03.2010
Frumos mod de a protesta... Faza cu metroul a fost cireasa de pe tort! Felicitari!
genial by dan-ntv650revere on 18.03.2010
de multe ori franta stabileste trenduri in europa din toate punctele de vedere... sa speram ca legea nu va fi adoptata si daca va fi, sa nu fie un exemplu si pentru celelalte tari (vad ca deja legea conform careia motaorele peste 100 cai sunt interzise este in discutie la nivel european [in franta existand de multa vreme] este stupid!VIVA LA REVOLUCION!!! :D
Un exemplu de urmat by xt600 on 18.03.2010
Da.. se vede ca francezii au inca ceva din spiritul Revolutiei Franceze. Ar trebui sa le urmam exemplul.. numai ca din pacate, mamaliga nu explodeaza...
pt xt600 by radu on 19.03.2010
xt-ule, nu te inteleg. ce vrei sa urmezi? tie nu ti-a facut nimeni nimic! tu poti sa mergi printre benzi! daca ei nu pot e altceva. basca ca nu sunt 40000 de mobristi in tara. fa revizia si iesi la joaca ...
moto by ignatcrisu on 21.03.2010
bravo lor sa invatam si noi ceva
uniti si organizati by valtro on 22.03.2010
e o buna lectie de invatat aici! :)
Asa lege cretina vor da si la noi! by iordantonio on 15.05.2010
E o lege idioata care ar aglomera si mai tare traficul, ceea ce ar putea duce la si mai multe accidente si timp pierdut. In acest caz scuterul nu mai e o alternativa buna de luat in seama la circulatia prin marile orase. Asta din cauza unor soferi (si mai ales soferite...) neatenti care tresar de sperietura cand sunt depasiti de ceva pe 2 roti (chiar si daca stau pe loc), sau altii vanitosi, care mor de ciuda ca tu te-ai putut strecura si el ramane tot acolo cu "cazanul" lui. Asemenea soferi sunt multi si uneori chiar ei incurca traficul. Cred ca printre cei care dau asa legi acolo se numera astfel de soferi timorati si daca se adopta legea in Franta, ai nostri, care se stie ca "sunt mai catolici precum Papa" vor face la fel mai mult ca sigur. Atunci sigur va fi mai rentabil... mersul pe jos.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.