Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari

Motociclistii sunt din nou in vizorul Primariei Capitalei

24.06.2009
Foto ©: Realitatea

A trecut aproape un an de cand a avut loc ultima dezbatere publica in legatura cu zgomotul produs de motoarele supraturate, in timpul noptii. Se pare ca subiectul a devenit iar de actualitate iar problema galagiei produse de motociclisti va fi discutata de reprezentantii municipalitatii pe data de 10 iulie. Un numar de 120 de artere din Capitala sunt vizate in proiectul de hoatarare, pentru interzicerea circulatiei pe timpul noptii, a motocicletelor si a ATV-urilor.

Trebuie sa constituim un grup de lucru cu motociclistii si cu Politia pentru a discuta din nou despre finalizarea acestui proiect de hotarare”, a declarat Sorin Nastase, seful Serviciului de Management al Zgomotului, din cadrul Primariei Capitalei.

Pana la consituirea acestui grup de lucru, cu care se va definitiva textul unei hotarari de consiliu cu scopul reducerii zgomotului produs de soferii pe doua roti, motociclistii pot fi sanctionati numai in cazul in care au facut modificari la teava de esapament.

La inceputul lunii, Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, a verificat nivelul zgomotului produs de motociclete, pentru a vedea impactul fonic real asupra mediului ambiant, anunta Agerpres.

La intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herastrau si in Complexul Studentesc "Regie", au fost depistate noua motociclete cu o capacitate cuprinsa intre 125 si 1300 centimetri cubi, care au tulburat linistea zonelor.

Inspectorii Primariei Capitalei au anuntat ca motocicletele verificate s-au incadrat totusi in limita prevazuta de producator, dar au depasit standardele de zgomot in vigoare. Actiunea municipalitatii a fost organizata la sesizarea cetatenilor, deranjati de zgomotul din timpul noptii si are la baza directivele de mediu europene si cele impuse de legislatia romaneasca.

Via | Pro-bike

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.