Cauta in stiri

RSS Feed

excursii offroad

Motomania Endurofun: De la competitie, la drumetie enduro, cu distractie inclusa!

Paul Lozba | 20.05.2009
Foto ©: Motomania

Aproximativ 70 de participanti, prieteni Motomania mai vechi si mai noi, s-au intalnit in weekendul 16-17 mai 2009, in apropiere de Curtea de Arges, pentru 2 zile de competitie si drumetie enduro.

Cea de-a IV-a editie a intrunirii prietenesti Motomania Endurofun, desfasurata weekendul trecut in Arges, a reunit la start un numar de circa 70 de participanti, cea mai mare parte dintre acestia inscrisi la categoria “Open” (pe echipe). Ploaia puternica din noaptea de dinainte de concurs a spulberat curajul multora, in asa fel incat doar 9 concurenti s-au incumetat sa incerce traseul de Profi. In final, au reusit sa termine cursa doar trei dintre ei, care si-au adjudecat trofeele dupa cum urmeaza:

Locul 1 Profi: Ferentz Csaki
Locul 2 Profi: Claudiu Vasilescu
Locul 3 Profi: Mark Kovacs

Traseul de Open, intins pe aproximativ 70 de km si presarat pe alocuri cu mici capcane, a oferit participantilor posibilitatea de a alege intre a parcurge portiuni dificile sau portiuni usoare, in functie de capacitate si abilitati. 7 bucle cu grad ridicat de periculozitate au provocat concurentii sa-si demonstreze curajul, indemanarea, precum si spiritul de echipa,  iar finalul i-a aratat drept castigatori pe:

Locul 1 Open: Stefan Mitachescu si Victor Costache
Locul 2 Open: Alexandru Anghel si Florin Anghel
Locul 3 Open: Bogdan Ghiocel, Vali Croitoru si Ion Catutoiu

In ciuda faptului ca o parte din concurenti au abandonat, nu au reusit sa termine traseul decat dupa ora 19.00 (astfel incat au marcat o zi intreaga de enduro) or si-au reorientat fortele spre ajutarea colegilor blocati, mai degraba decat spre finalizarea cursei, dorinta de a testa si traseul de Profi i-a determinat, totusi, pe cei prezenti sa uite de oboseala si sa continue weekendul in aceeasi maniera. Reorganizati in noi echipe, acestia au parcurs Duminica, sub indrumarea organizatorilor, si o buna parte din cei 85 de km de traseu Profi.

Urmatoarea editie EnduroFun va avea loc in septembrie anul acesta, locul de desfasurare nefiind inca stabilit.

Motomania EnduroFun este o intalnire prieteneasca organizata anual pentru iubitorii de iesiri enduro, indiferent de nivelul de pregatire. Primele editii EnduroFun, din 2006 si 2007, au avut loc la Curtea de Arges, iar editia din 2008 s-a desfasurat la Breaza. Un numar cuprins intre 50 si 70 de participanti pe fiecare editie s-au alaturat initiativei Motomania. Incepand din 2009, evenimentul poarta un nou nume: Motomania EnduroFun & Touring.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.