Cauta in stiri

RSS Feed

concursuri

MotoPhoto 2008 - Concurs de fotografie

23.08.2008
Foto ©: Motoflash

Motoflash lanseaza prima editie Motophoto, un concurs de fotografie pentru toti cei pasionati de motociclism si fotografie. Adresat fotografilor amatori, concursul trateaza tema pasiunii pe doua roti. Fie ca e vorba de o fotografie din plimbarile tale cu motocicleta sau de la o intrunire moto sau pur si simplu  o fotografie despre motocicleta/motociclism, atunci Motophoto e pentru tine. Juriul va premia cele mai bune 3 fotografii iar o a patra fotografie va primi premiul publicului, pe baza voturilor primite de la vizitatorii site-ului. Urmatoarele 8 fotografii clasate vor primi cate o mentiune.

Pentru a va putea inscrie trebuie sa completati formularul de inscriere si sa il trimiteti pe adresa concurs@motoflash.ro impreuna cu fotografiile voastre. Prin participarea la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit, a inteles si accepta regulamentul de mai jos.

Premiul I   – echipamente in valoare de 500 de euro oferite de Inter Motorcycle
Premiul II  – echipament Acerbis in valoare de 400 de euro oferit de Garage Italia
Premiul III – echipamente in valoare de 300 de euro oferite de Inter Motorcycle
Premiul publicului – echipamente in valoare de 200 de euro oferite de Inter Motorcycle

Fotografiile castigatoare cat si cele 8 mentiuni vor fi publicate intr-un calendar Motoflash, ce va fi distribuit gratuit primilor 20 de participanti clasati. Acesta va putea fi si cumparat.

Regulamentul concursului
CONDITII DE PARTICIPARE:

La concursul MotoPhoto pot participa doar fotografi amatori. Participarea membrilor echipei Motoflash sau a fotografilor profesionisti nu este permisa. Pentru a participa, tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti fotografiile voastre pe adresa concurs@motoflash.ro impreuna cu Formularul de inscriere completat integral, pana pe data de 25 septembrie 2008 (ora 23:59).

FOTOGRAFIILE ACCEPTATE:
Fiecare participant poate trimite maxim 3 fotografii. Acestea trebuie sa respecte strict tema concursului “Pasiune moto pe doua roti”, sa fie la o rezolutie minima de 3 megapixeli si sa pastreze caracteristicile EXIF. Se pot aplica modificari de baza asupra luminuozitatii, contrastului, saturatiei si se pot aplica filtre de imbunatatire a claritatii (sharp) asupra fotografiilor atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia initiala. O alta modificare permisa este taierea imaginii (crop). Fotografiile ce nu respecta conditiile de mai sus vor fi excluse automat din concurs.

DESFASURAREA CONCURSULUI:
Incepand cu data de 25 august 2008, puteti trimite fotografiile voastre pe adresa mentionata mai sus, pana la data limita 25 septembrie 2008. Organizatorii isi rezerva dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anuntand in prealabil acest lucru.

Toate fotografiile vor ajunge intr-o galerie pe site-ul motoflash. Fotografiile intrate in concurs, publicate pe motoflash.ro pot fi votate intre 26 septembrie si 25 octombrie de catre vizitatorii site-ului. Fotografia cu cele mai multe voturi va primi premiul publicului. Valorea totala a premiilor este de 1500 de euro iar acordarea acestora se va face pe data de 30 octombrie 2008. Castigatorii vor fi anuntati pe site si vor fi contactati telefonic / prin e-mail de catre reprezentanti motoflash.

CALENDAR :
1
. 23 august – 25 septembrie 2008: Inscrierea fotografiilor in concurs
2. 26 sept – 25 octombrie 2008: Jurizarea si votarea publicului
3.
26 octombrie. Anuntarea castigatorilor
4. 30. Premierea castigatorilor

EVALUAREA FOTOGRAFIILOR:
Fotografiile inscrise in concursul MotoPhoto sunt apreciate dupa criteriile:
- ilustrarea temei;
- creativitate si originalitate;
- calitatea tehnica de fotografiere.

JURIUL:
Va fi alcatuit din 6 persoane: Andrei Nacu (fotograf), Dan Popescu (fotograf), Ciprian Paulenco (Intermotorcycle), Harris Wallmen (Redactor Sef Photo Magazine), Alex Maxim (fotograf Motoflash) si Paul Lozba (Motoflash).

DREPTURILE DE AUTOR:
Fotografiile inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise de el in MotoPhoto. Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii in acest concurs. Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza fotografiile de la concurs in scopuri compatibile cu obiectivele concursului si pentru promovarea acestuia.Nici o publicatie media nu poate folosi fotografiile din concurs fara acordul prealabil al organizatorilor.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE:
Datele personale ale participantilor sunt confidentiale. Detaliile participantilor pot fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Bookmark and Share
intrebare pt inscriere by Mircea M. on 26.08.2008
1.Ce inseamna fotograf profesionist? dupa ce criterii se evalueaza profesionismul ? 2.Fotografiile pot fi modificate in sensul de cropuri, luminozitate, contrast, saturatie ?
nelamurire by Mircea M. on 26.08.2008
am uitat sa zic ca pt a face fotografie sport, in general, iti trebuie scule f bune care ajung la mii de euro.Acum intrebarea este...cati amatori isi permit sa dea minim 1.000 euro doar pe un teleobiectiv bun pt sport, nu mai pun aparatul si maruntisul ? Multumesc
format fotografie by bogdan C on 29.08.2008
Ce sa zic chiar sunt amator ce inseamna caracteristici EXIF ?? si unde pot daca pot fi vizualizate fotografiile trimise.sunt puse pe site? Multumesc Anticipat
fotograf profesionist... by george M on 10.09.2008
este acea persoana a carui venit provine in totalitate sau in mare parte in urma unor contracte sau vanzari de fotografii, publicatii in reviste, situri s.a. Cu alte cuvinte daca faci poze ca sa-ti cumperi painea esti profi.
fotografie sport by Mitica on 17.09.2008
Mircea, ai dreptate in ce priveste sculele scumpe pentru fotografie sport, dar pot sa iti spun ca, cu ceva noroc, poti prinde niste poze destul de misto si cu aparate point&shoot. Am vazut eu niste poze facute cu un Sony DSC T10, din miscare, facute de un amator total, foarte foarte reusite.
Drepturi de autor by Bogdan on 18.09.2008
Sa inteleg ca orice "publicatie media" poate prelua si afisa o anumita poza, in orice scop, daca organizatorii sunt de acord. Pe autorul imaginii - il intreaba cineva daca e de acord cu publicarea fotografiei sau folosirea ei in diverse scopuri?
concurs by cotoi on 20.09.2008
Primesc vreo confirmare dupa trimiterea fotografiilor?
drepturi de autor by Ovidiu on 21.09.2008
sunt interesat de raspunsul dat lui Bogdan, daca i s-a dat cumva pe mail, pentru ca nu vad raspunsul la intrebari
Re: Drepturi de autor by Paul Motoflash on 21.09.2008
Bogdan a primit un raspuns pe mail. "Sa inteleg ca orice "publicatie media" poate prelua si afisa o anumita poza, in orice scop, daca organizatorii sunt de acord. " Raspunsul este nu. Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza fotografiile de la concurs in scopuri compatibile cu obiectivele concursului si pentru promovarea acestuia.Nici o publicatie media nu poate folosi fotografiile din concurs fara acordul prealabil al organizatorilor. Singura situatie in care ne-am da acordul ar fi in cea in care alte publicatii media vor sa publice o fotografie castigatoare/participanta cu scopul de a promova concursul nostru. Se exclud folosirea fotografiilor in alte scopuri (de ex comerciale) decat cele mentionate mai sus.
confirmare by Zoli Fazekas on 22.09.2008
Am aceeasi intrebare cu cotoi. Se trimite confirmare la inscrierea in concurs? Am trimis 2 poze si doream sa stiu daca au fost receptionate.
Unde este galeria cu fotografiile intrate in concurs? by Ionut Rotaru on 24.09.2008
Nu vad nici un link!
Pe 26 septembrie by Paul Motoflash on 24.09.2008
Conform calendarului, galeria va fi pubica odata ce se termina inscrierile in concurs. CALENDAR : 1. 23 august - 25 septembrie 2008: Inscrierea fotografiilor in concurs 2. 26 sept - 25 octombrie 2008: Jurizarea si votarea publicului 3. 26 octombrie. Anuntarea castigatorilor 4. 30. Premierea castigatorilor
nu vad inca galeria by meme on 26.09.2008
e 26 deja si nu vad galeria inca.
In cursul zilei de azi by Paul Motoflash on 26.09.2008
Am primit inscrieri noi pana ieri la ora 00:00. In cursul zilei de azi va fi online galeria de votare.
galeria? by David on 26.09.2008
deja e 20:00...se face 00:00 si nu sunt postate pozele!:|
Se uploadeaza by Paul Motoflash on 26.09.2008
Au fost niste mici probleme tehnice cu server-ul. Galeria se uploadeaza chiar acum dar din cauza numarului mare de fotografii va mai dura un pic.
Relax by Oliver on 26.09.2008
... aveti rabdare, apare ea si galeria si'ntr-o luna aveti destul timp de vot :)
super! by David on 27.09.2008
uauuuuuuu!331 de fotografi!frumos! God bless this tournament!
not fare by andrei on 28.09.2008
fratilor ati spus ca nu e voie cu poze modificate..doar putin contrast/luminozitate sau crop..pai unii din noi au trimis poze nemodificate...deci au respectat regulamentul...iar altii (dupa ochiul meu de neprofesionist) au trimis poze care nici macar nu mai sunt poze...sunt "opere". Sunt curios cijne va castiga...daca va castiga o poza prelucrata ..imi intariti ideea ca traim in romania, tara plina de ROMANI.
prelucrare by roxana on 28.09.2008
"Se pot aplica modificari de baza asupra luminuozitatii, contrastului, saturatiei si se pot aplica filtre de imbunatatire a claritatii (sharp) asupra fotografiilor atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia initiala. O alta modificare permisa este taierea imaginii (crop)." Andrei, ai uitat sa mentionezi asta.La fotografia mea de exemplu nu i-am facut nimic altceva decat ca i-am umblat la saturare si luminozitate, curves mai exact. Si ideea ta este cam stupida.PE mine m-ar intriga sa castige oamenii care tot spamuiesc voturile si au niste fotografii...comune rau de tot.Gen: o pitipoanca pe motor care nici macar nu stie sa puna piciorul pe scarita..ma rog..fetele alea de la salon. baietilor de la motoflash...e cam neinspirata ideea cu votul in fiecare zi pe aceeasi poza...de la acelasi pc.Era mai ok daca v-ati fi luati dupa ip-uri.Pai ce fac? imi votez poza in fiecare zi?
fotomanipularea by roxana on 28.09.2008
fotomanipularea propriuzisa apare in momentul in care pe fotografie apare ceva sau dispare ceva.Un element strain....saaau in momentul in care este o diferenta foarte mare intre original si rezultat. Prin conditiile puse de baietii de la motoflash nu faci decat sa imbunatatesti calitatea fotografiei. Pai fratilor...este concurs de fotografie nu de poze facute cu telefonul la urma urmei. Juriul este format din fotografi totusi.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.