Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

MV Agusta si BMW la categoria mijlocie

02.01.2009
Foto ©:

BMW si MV Agusta planuiesc sa infrunte dominatia producatorilor japonezi la clasa mijlocie pregatind in prezent doua noi motociclete supersport.

BMW si-a anuntat deja in mod public interesul de a intra pe piata motocicletelor de 600 cmc, atat prin vocea directorului general BMW Motorrad, Hendrik von Kuenheim, cat si a vice presedintelui dezvoltarii, Peter Mueller, amandoi vorbind de intentiile companiei in acest sens.

BMW isi va baza modelul de 600 cmc pe aceleasi principii dupa care a fost construit S 1000 RR, motocicleta cu care producatorul german va debuta in Campionatul Mondial de Superbike, alegand solutiile tehnice cele mai competitive in detrimentul unui format traditional BMW. Prin urmare ne putem astepta aproape sigur la o motorizare cu patru cilindri in linie.

Planurile MV Agusta de a construi o motocicleta supersport cu trei cilindri in linie nu au fost un secret pentru nimeni, insa problemele financiare avute de fabrica italiana inainte de a fi achizitionata de Harley-Davidson au reprezentat motivul pentru care schitele nu au parasit departamentul de design al companiei.

Zvonurile initiale conform carora se pregatea o motorizare cu trei cilindri in linie de 675 cmc au luat acum o cale mai indrazneata, capacitatea cilindrica planuita urmand sa fie aproape de 800 cmc, tintind direct catre competitori precum Ducati 848 sau Suzuki GSX-R750.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.