Cauta in stiri

RSS Feed

competitii

Norton revine la Isle of Man TT 2009

28.11.2008
Foto ©: Sport Rider

Dupa ce in luna octombrie a acestui an Norton a fost resuscitat inca o data, de catre afaceristul Stuart Garner, cumparand de la americani toate drepturile faimoasei marci britanice, acesta a construit o noua fabrica si complex de birouri amplasate la Donington Park.

Compania lucreaza in prezent la dezvoltarea unui nou model de serie 961 Commando ce va fi lansat in 2009. Intre timp, Norton si-a anuntat planurile de participare la prestigioasa competitie Isle of Man de anul viitor. Michael Dunlop, fiul lui Robert Dunlop, in varsta de 20 de ani, va pilota modelul cu motor rotativ Norton NRV588 in urmatoarea editie a Isle of Man TT.

"Aceasta este o ocazie fantastica sa cream istorie cu revenirea Norton in una din cele mai faimoase curse din lume. Inseamna mult pentru mine deoarece voi merge pe urmele tatalui meu, care a terminat pe locul trei cu JPS Norton atunci cand a concurat in 1990" a declarat Michael.

Steve Hislop a castigat Senior TT in 1992 pe un model Norton F1 cu motor rotativ, aceasta fiind si ultima prezenta a companiei britanice la Isle of Man pana in prezent. Norton NRV588, pe care va concura Michael Dunlop, este de fapt o evolutie a vechiului F1 realizata de Brian Crighton si echipa Spondon.

Motorul rotativ Wankel de 588 cmc alimentat prin injectie dezvolta 170 de cai putere la 11.500 rpm. Luand in considerare cadrul din aluminiu realizat de Spondon, carenajul din fibra de carbon fabricat de Harris Performance si sistemul de suspensie integral Ohlins, s-a ajuns la o greutate totala de numai 130 de kilograme.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.