Cauta in stiri

RSS Feed

inaugurari

Husqvarna Motorcycles are un nou sediu

28.09.2009
Foto ©: Husqvarna

Noul Centru de Dezvoltare si Operatiuni al celebrului producator de motociclete Husqvarna, achizitionat in 2007 de BMW Group, a fost inaugurat in data de 21 septembrie. Acesta acopera o suprafata de 2.603 mp si are un volum de 25.156 mc pe trei nivele. 

Un proiect realizat in mai putin de 15 luni
Ceremonia de inaugurare a noului Sediu Central al Husqvarna Motorcycles s-a desfasurat pe 21 septembrie la Cassinetta di Biandronno (Varese-Italia). La ceremonie au luat parte Presedintele BMW Motorrad, Hendrik Von Kuenheim si Rainer Thoma Presedinte si Managing Director al Husqvarna Motorcycles alaturi de reprezentati ai autoritatilor locale si angajatii companiei.

Situata pe o suprafata de 42.320 mp, noua cladire acopera o suprafata de 6.300 mp, constructia acesteia a implicat demolarea partiala a unui vechi depozit de aproximativ 600 mp. Cladirea, cu o baza de 2.603 mp are trei nivele deasupra solului totalizand 5.800 mp si 25.156 mc. Cladirea este echipata cu cele mai noi tehnologii de izolare termica si fonica in conformitate cu reglementarile privind economia de energie si beneficiaza de asemenea de un sistem de panouri solare care produce apa calda pentru intreaga cladire. Constructia a demarat in 2 iulie 2008 si a fost finalizata in mai putin de 15 luni.

Noul sediu central completeaza proiectul fabricii de la Cassinetta
Rainer Thoma, Presedinte si Managing Director al Husqvarna Motorcycles a declarat: „Noul sediu central si organizarea sa au fost proiectate pentru a facilita dezvoltarea produsului si integrarea optima a tuturor unitatilor implicate in procesul de creare a intregii game Husqvarna Motorcycles. Structura a fost proiectata pentru a veni in intampinarea cresterii prognozate pe termen mediu si pentru a fi extinsa pe termen lung. De exemplu capacitatile de productie ale fabricii pot, cu mici modificari, sa atinga 40,000 de motociclete pe an.

La parter (2.603 mp) in centrul cladirii se afla Divizia Motoare si bancurile de proba. Zona din jur este dedicata atelierelor de productie a prototipurilor si a motocicletelor de competitie. O sectiune este de asemene rezervata Centrului de Training al inginerilor care realizeaza service-ul Husqvarna post-vanzare. La primul etaj (2.278 mp), se gasesc alaturate Centrul de Design (753 mp) si Divizia de Dezvoltare (816 mp) amplasate astfel pentru a asigura concentrare maxima asupra produsului. La acelasi nivel se gasesc Biroul Achizitii si Cercetarii de Piata. Proximitatea acestora fata de Divizia de Dezvoltare asigura atentia acordata de catre acesta din urma activitatilor comerciale care au ca obiectiv obtinerea de superlative in ceea ce priveste functionalitatea, calitatea si costurile in stransa colaborarea cu furnizorii. Al doilea etaj (592 mp) care se intinde doar peste partea de nord a cladirii adaposteste birourile Administrative si ale Managementului. Alaturi, deasupra Divizii de Dezvoltare se gaseste un spatiu deschis dedicat prezentarii noilor modele. In partea din fata a cladirii se afla ferestrele showroomului Husqvarna Motorcycles (325 mp) usor vizibil si accesibil din exterior. Acest spatiu este folosit pentru expunerea celor mai reusite modele ale companiei si a celor mai bune fotografii de la evenimentele sportive din lumea intreaga, este destinat sa devina o inima a firmei si o Mecca a fanilor marcii Husqvarna. 

Profil Husqvarna Motorcycles
O traditie veche de mai mult de un secol si incepand cu 2007 parte a mostenirii BMW Group Husqvarna Motorcycles este cel mai vechi producator de motociclete din lume. Cu origini suedeze si cu o experienta de secole (a fost fondata in urma cu mai bine de 300 de ani), marca Husqvarna a lansat prima sa motocicleta in 1903: un velociped monocilindric care producea 1,5 Cp si atingea o viteza maxima de 50 Km/h. In 1916, Husqvarna castigat prima sa cursa moto iar in 1921 a produs prima motocicleta cu un motor de 550 cmc.

Intre 1945 si mijlocul anilor 1970, divizia de motociclete a Husqvarna a fost invingatoare in numeroase evenimente sportive, in special in Statele Unite, devenind foarte atractiva pentru motociclistii pasionati datorita noilor motoare si modele care au constituit adevarate puncte de referinta in istoria sportului off-road. In 1977 Husqvarna a fost achizitionata de Electrolux, liderul suedez in sectorul electrocasnicelor.

In 1987 dupa vanzarea catre grupul Cagiva detinut de fratii Castiglioni, divizia de motociclete a parasit Suedia mutandu-se langa Varese in Italia. La 1 octombrie 2007 a fost achizitionata de BMW Group cu sediul in Munchen, iar in 2 iulie 2008 s-au demarat lucrarile la noul sediu central al Husqvarna Motorcycles la Cassinetta di Biandronno (Varese). Acesta a fost inaugurat oficial in 21 septembrie 2009. 50 de ani de experienta in competitiile sportive si 74 de titluri mondiale

Cu peste 50 de ani de activitate pe circuitele din intreaga lume, Husqvarna se mandreste cu 74 de titluri castigate la Cross, Enduro si Supermoto, inclusiv doua titluri mondiale la clasa S2 a Campionatului Mondial de Supermoto castigate in 2008 de Adrien Chareyre cu SM 530RR. Compania este implicata in prezent in Supermoto, Enduro, Motocross si Motorally.

Husqvarna Motorcycles astazi Astazi
Husqvarna Motorcycles are 262 de angajati (223 inainte de achizitionarea de catre BMW Group) la locatia din Cassinetta di Biandronno. Intre octombrie 2007 si 30 August 2009 au fost produse 23.540 de motociclete. Rezultatul unei vocatii puternice pentru inovatie tehnologica si a unei imense mosteniri sportive si tehnice, gama actuala cuprinde 21 de modele care se incadreaza in categoriile Enduro, Motocross, Supermoto si Dual Purpose. Acestora li se alatura si alte produse exceptionale, rezultatul cercetarii si al experientei competitionale pe care Husqvarna Motorcycles le-a dobandit in disciplinele off-road: accesoriile si piesele speciale pentru motociclete si colectia de echipament tehnic si accesorii racing pentru piloti.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.