Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Parapeti mai siguri in Spania pentu motociclisti

01.07.2008
Foto ©: Tecnivial

Dupa votul Comitetului European de Standardizare, ce impunea "dezvoltarea unui standard european care sa reduca gravitatea impactului unui motociclist cu parapetii rutieri", se pare ca spaniolii sunt primii din Europa care au demarat actiuni concrete in privinta acestui subiect.

Compania Tecnivial a dezvoltat un nou tip de parapet, dintr-un material compozit SPM, proiectat special pentru a absorbi socul in cazul unui accident dar suficient de maleabil incat sa impiedice ranirea grava a motociclistilor in urma unui impact.

Presedintele companiei Tecnivial, Jose Luis Lauffer, a declarat ca aceasta realizare este calea catre a doua generatie de bariere protectoare. "Pana acum parapetii erau fabricati din elemente metalice si nu ofereau suficienta protectie motociclistilor; cu noul sistem impactul este absorbit si motociclistul beneficiaza de o siguranta sporita fata de versiunea metalica."

In prezent noii parapeti sunt testati in Madrid si, daca nu vor aparea alte complicatii, vor fi introdusi pe strazi in cateva luni.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.