Cauta in stiri

RSS Feed

rally raid

Participare romaneasca la Raliul Faraonilor 2008

04.10.2008
Foto ©: Edo Bauer

Considerat a fi cel mai faimos raliu dupa Dakar, Raliul Faraonilor, prima etapa din Campionatul Mondial de Rally Raid, este un eveniment de 7 zile sponsorizat de FIM ce are loc in Egipt. Acesta isi are atat startul cat si finish-ul la Cairo, chiar langa faimoasele piramide si acopera un traseu de peste 3000km prin desertul Sahara.

Pentru pilotii romani, Raliul Faraonilor face parte din programul antrenamentelor pentru Dakar 2009 si reprezinta o repetitie generala in ceea ce priveste organizarea si structura echipei care va merge in cel mai dificil rally-raid din lume.

Editia 2008 incepe pe 5 octombrie iar Romania va avea cea mai numeroasa participare la un eveniment din elita motorsportului mondial. Vectra Racing este echipa cu cei mai multi piloti inscrisi in concurs - 7. Pe langa ai nostri, sub culorile Vectra vor alerga doi dintre cei mai mari piloti de rally raid ai momentului, David Casteau si Frans Verhoeven.

Pilotii echipei Vectra Racing ce vor pilota motociclete KTM 690 Rally:
1 - David Casteu
5 - Frans Verhoeven
9 - Marcel Butuza
24 - Ludovic Boinard
29 - Alex Garbacea
50 - Many Gyenes
52 - Dan Tatoiu

Mani Gyenes a declarat: “Ma bucur ca am sansa sa concurez, atat in Raliul Faraonilor cat si in Dakar, alaturi de Vectra Racing Team, mai ales ca este o onoare sa ai coechipieri precum sunt David Casteu si Frans Verheuven, ambii fiind, pana in urma cu cateva luni, piloti oficiali KTM. Voi avea multe de invatat de la cei doi si de la Marcel Butuza pentru ca eu maine voi face primii kilometri pe un KTM 690 Rally. Practic din acest motiv am si venit in Egipt, pentru a ma obisnui cu motocicleta - pe acest model vom concura si in Dakar.Pentru editia 2008 am pregatit o motocicleta de rally-raid pe baza modelui KTM 450 si aceasta era mult mai usoara, de aceea acum am nevoie de cat mai multi kilometri pentru a ma obisnui cu o motocicleta mai grea. Este prima mea etapa in Campionatul Mondial de Rally Raid si am ceva emotii, pentru ca nu am mai concurat pe nisip cu o motocicleta de rally-raid din ianuarie 2007, cand am terminat Dakarul.Din pacate, venirea in Egipt pentru Raliul Faraonilor inseamna pierderea titlului de campion national la endurocross, avand in vedere ca nu voi putea concura in ultima etapa. Acest campionat era oricum unul de antrenament pentru ca cel mai important este sa nu ma accidentez si sa merg bine in Dakar 2009.”

Pentru a urmari live evolutia lui Mani Gyenes in Raliul Faraonilor click aici.

Rallye des Pharaons

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.