Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

Piaggio dezvolta modele hibride si electrice

30.12.2008
Foto ©: Piaggio

Grupul Piaggio ce are in portofoliu marcile Gilera, Vespa, Derbi, Aprilia si Moto Guzzi, va primi un imprumut in valoare de 150 de milioane de euro din partea Bancii Europene de Investitii, bani pe care compania italiana intentioneaza sa-i investeasca in cercetare si dezvoltare pe parcursul urmatorilor ani.

Potrivit lui Michele Pallottini, un inalt responsabil economic din Grupul Piaggio, fondurile vor permite extinderea activitatilor de R&D spre dezvoltarea unor modele mai economice si mai putin poluante.

Banca Europeana de Investitii are planuri mari de a sustine industria auto-moto europeana si de a o incuraja sa dezvolte mijloace de transport din ce in ce mai sigure si mai ecologice, asigurandu-se ca va merge intr-o directie buna in plina criza economica mondiala.

Daca luam in considerare vanzarile tuturor brandurilor detinute, incasarile Grupului Piaggio au scazut cu 5,5% in primele noua luni ale acestui an, compania vanzand 537.900 de unitati in intervalul ianuarie-septembrie 2008, fata de 569.300 de unitati vandute in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Piaggio, care trebuie sa returneze cei 150 de milioane de euro pe parcursul a sapte ani de zile, intentioneaza sa investeasca banii in dezvoltarea unor vehicule hibride si electrice, precum si in crearea unor tehnologii mai eficiente pentru siguranta pe doua roti.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.