Cauta in stiri

RSS Feed

recorduri mondiale

Pirelli stabileste un record mondial cu Angel ST

Paul Lozba | 25.03.2009
Foto ©: Pirelli

Pirelli impreuna cu mai multi jurnalisti internationali a inregistrat un record mondial de rezistenta de 24 de ore, la renumitul Centru Tehnic Nardo din Italia, la bordul unei motociclete Suzuki Hayabusa 2009.

Aceasta a parcurs o distanta de 5.135 km cu o viteza medie de 213.96 km/h, folosind un singur set de anvelope sport-touring Pirelli Angel ST, testul fiind echivalent cu o simulare de drum de 12.000 km la viteze normale de croaziera. Rezultatul a fost inregistrat in categoria A11 stabilita de FIM (1000 - 1350cmc).

Pe a doua motocicleta, Kawasaki GTR 1400, Pirelli si invitatii sai au mai stabilit inca 6 recorduri la noua categorie A12 (1350cmc - 2000cmc), incluzand aici un record mondial de 12 ore de 2.502km, realizati cu o viteza medie de 208.573 km/h. O problema tehnica a oprit motocicleta din a functiona 24 de ore.

Echipa tehnica Pirelli, ce il include pe Directorul R&D Piero Misani si tester-ul Salvo Pennisi, a adaugat mai multe recorduri de rezistenta la cele detinute deja inca din iunie 2000, inregistrate la categoria A11 la bordul unui model de Hayabusa din acelasi an.

Evenimentul organizat de FIM a pus in practica noul Pirelli Angel ST, primul pneu moto cu profil schimbator: primul este un inger iar dupa 1000km acesta se transforma intr-un demon, reprezentand astfel spiritul dublu al produsului - sportivitate si rezistenta. Testul a demonstrat atat siguranta si stabilitatea anvelopei la viteze mari cat si durabilitatea si performanta sa sportiva.

Centrul Tehnic Nardo este o pista circulara cu 3 benzi ce are latimea de 16 metri si circumferinta de 12,5km. Este cea mai lunga pista de acest tip din Europa unde se pot atinge viteze mari in conditii de siguranta maxima, datorita formei sale parabolice. Grupul Pirelli Tyre impreuna cu multi alti producatori internationali isi testeaza aici ultimele produse in siguranta si intimitate deplina.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.