Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Politia a retras avizul de functionare a radarelor fixe amplasate in tara

05.05.2009
Foto ©: PDI Romania

Politia a retras avizul de functionare a radarelor fixe amplasate in tara in urma unor contracte incheiate de primarii cu societati particulare, singurul sistem de depistare a vitezei care ramane in functiune fiind cel de pe DN1, care apartine in totalitate Politiei.

Suspendarea aparatelor radar fixe amplasate de autoritatile locale a fost ceruta de seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, incepand cu data de 24 aprilie, iar motivul, potrivit unor surse, ar fi lipsa cadrului legal general de functionare pentru aceste sisteme.

Seful Directiei de Politie Rutiera din IGPR, Lucian Dinita, a confirmat suspendarea activitatii radarelor. "Am retras avizul de functionare pana la reglementarea situatiei", a declarat el pentru NewsIn, fara sa dea amanunte.

Singura atributie a Politiei privind aceste radare se refera la identificarea autoturismului si emiterea procesului verbal de contraventie.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) va cere in justitie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta legislatia de atribuire a contractelor de achizitie publica, a anuntat institutia pe 30 aprilie.

ANRMAP efectueaza, in urma unor sesizari venite din partea Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), controale in toata tara privind amplasarea radarelor fixe si respectarea contractelor de achizitie publica, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In urma controlelor efectuate in judetele Cluj, Mures si Brasov, echipele de control au aplicat amenzi totale de 140.000 de lei pentru doua primarii care nu au respectat procedurile privind contractele de achizitie publica, consiliile locale urmand a revoca hotararile de incheiere a contractelor.

"ANRMAP va solicita instantelor de judecata anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica prevazute de OUG 34/2006'', a declarat presedintele ANRMAP, Cristina Traila.
 
Sursa: NewsIn

Bookmark and Share
Sa le scoata de tot by Liviu on 08.05.2009
Sa le scoata de tot pentru ca ... s-a intors tehnica imotriva omului...este urmarit,spionat, de pe cer si de pe pamant ...nu exista intimitate,respect... Viitorul se vede rau dar suna bine... in vremurile astea.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.