Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari

Politia Rutiera vrea ca filmele sa poata fi folosite ca probe

10.03.2009
Foto ©: Youtube

Asaltati de numeroase filmulete cu ispravi ale soferilor romani, filmulete difuzate pe internet si preluate de multe ori si de presa, sefii Politiei Rutiere vor ca astfel de materiale sa fie folosite ca probe impotriva soferilor respectivi.

"In prezent, legislatia nu ne permite sa folosim astfel de clipuri ca probe", a explicat comisarul-sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Actualele prevederi impun folosirea ca probe doar imagini surprinse cu aparate omologate aflate in dotarea Politiei Rutiere. Singurul caz in care a reusit un astfel de demers este al celui a unui sofer care a circulat pe DN1 pe contrasens, depasind o coloana de masini.Manevrele sale au fost filmate din elicopter de reporterii unei televiziuni, si in urma verificarilor pe care le-am facut, dublate si de imaginile furnizate, am reusit sa identificam autoturismul si persoana aflata la volan.

Nu s-a trecut inca la sanctionarea soferului, deoarece acesta a plecat din tara si nu i s-a putut prezenta procesul verbal. Pentru a folosi pe viitor astfel de probe, inclusiv in instanta, daca este necesar, vom promova in Parlament, acolo unde se discuta modificarile Codului Rutier, o prevedere prin care imaginile, videoclipurile difuzate de mass-media, care surprind soferi in timp ce comit abateri in trafic, sa poata fi folosite ca probe", a mai spus Dinita.

Exista o serie de state europene, precum Germania, Italia, Franta sau Belgia, in care astfel de imagini, pot duce la sanctionarea soferilor respectivi. Probele pot veni atat de la mass-media, cat si de la cetateni obisnuiti care surprind in trafic manevre ilegale. In cazul Romaniei, Politia Rutiera doreste intr-o prima faza sa foloseasca doar imagini difuzate de presa.

"Daca am folosi si imaginile trimise de cetateni, avand in vedere situatia actuala din Romania am ajunge la un adevarat razboi civil“, ne-a declarat o sursa din Politia Rutiera.

Politistii de la Circulatie se tem ca romanii ar folosi o astfel de prevedere pentru razbunare personala. Ramane de vazut daca parlamentarii vor accepta in cele din urma ca imaginile difuzate de presa din Romania sa poate fi folosite ca probe impotriva soferilor indisciplinati.

Politia Rutiera, asa cum aratam, va face in curand demersurile legale pentru ca in Parlament sa fie supusa analizei aceasta propunere.

Sursa: Gandul

Bookmark and Share
filme "artistice" by zaelu on 10.03.2009
Mda... si tot ce trebuie sa scrii/sustii este ca filmul este trucat/editat si ca nu prezinta evenimente/persoane reale, exact ca la filmele "artistice". Astfel tot ce mai pot sa faca este... un review.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.