Cauta in stiri

RSS Feed

competitii

TTXGP, prima competitie pentru motociclete ecologice

09.02.2009
Foto ©: TTXGP

Prima editie a competitiei TTXGP (Time Trials Xtreme Grand Prix) se va desfasura anul acesta in data de 12 iunie, in cadrul Isle of Man TT, si va fi dedicata exclusiv noilor tehnologii ecologice de propulsie .

La TTXGP vor participa mai multe categorii de vehicule, printre care si motociclete, capabile sa atinga viteze mari utilizand surse alternative de energie. Echipele sunt sustinute de mari corporatii internationale, universitati de renume si institutii high tech. In cadrul competitiei va exista si o clasa "open" pentru echipele mai mici ce vor trebui sa-si construiasca vehiculele incadrandu-se intr-un buget prestabilit utilizand surse de putere ce pot fi achizitionate din magazine.

Traseul are 60,72 de kilometri si aproximativ 200 de viraje dintre care 60 poarta denumiri. Termenul limita de inscriere in TTXGP este de 31 martie 2009.

TTXGP este primul Grand Prix cu zero emisii poluante si reprezinta o oportunitate excelenta de dezvoltare si expunere a noilor tehnologii dar si a potentialului pe care acestea il au de oferit. O consecinta directa a acestui eveniment va fi accelerarea progresului tehnologiei electrice dar si a implementarii acesteia in viitoare modele de productie.

TTXGP (Time Trials Xtreme Grand Prix)

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.