Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Primii parapeti siguri pentru motociclistii din Marea Britanie

18.08.2009
Foto ©: MCN

Dupa ce anul trecut Spania a fost prima tara din Uniunea Europeana care a inteles gravitatea impactului unui motociclist cu parapetii rutieri, acum a venit randul Marii Britanii sa implementeze noua tehnologie de protectie.

Parapetii produsi tot in Spania au fost instalati in prima faza pe o sectiune a drumului A689 din County Durham, acestia fiind proiectati sa absoarba o mare parte din impactul cu stalpii de pe marginea soselei.

Sistemul este compus dintr-o plasa speciala montata la distanta, peste vechii parapeti rutieri, toata noua structura fiind ignifuga, reciclabila, si neavand nevoie de intretinere.

Un purtator de cuvant al Politiei Durham a declarat: "Parapetii rutieri normali sunt proiectati pentru a opri masini, dube si camioane insa in multe cazuri pot fi mortali pentru motociclistii care se lovesc de ei."

"Un studiu recent indica faptul ca "motociclistii au sanse de 30 de ori mai mari sa moara intr-un accident decat pasagerii unei masini si de 15 ori mai mari daca acestia lovesc un parapet.""

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.