Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Primul standard european pentru siguranta motociclistilor

17.06.2008
Foto ©:

Parapetii de pe marginea soselelor vor trebui sa indeplineasca, pentru prima data in istoria UE, un minim de siguranta pentru motociclisti in caz de accidente. Comitetul European de Standardizare a votat vinerea trecuta "dezvoltarea unui standard european care sa reduca gravitatea impactului unui motociclist cu parapetii rutieri".

Reglementarile actuale vor fi modificate sa contina "prevederi pentru evaluarea gradului de siguranta a parapetilor in cazul unui impact cu un conducator al unui vehicul motorizat pe doua roti, care a pierdut controlul", conform Federatiei Europene a Asociatiilor Motociclistice. Aceasta din urma mai precizeaza: "Autoritatile competente din toata Europa nu vor mai avea nici o scuza sa nu instaleze dispozitive ce protejeaza motociclistii, acolo unde este necesar, pentru a evita ranirea sau decesul acestora in urma impactului cu parapetii". Asteptam cu mare interes si o pozitie oficiala a Ministerului Transporturilor din tara noastra.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.