Cauta in stiri

RSS Feed

proiecte speciale

Project Fast Fruit - Un Triumph ce merge cu mere!

29.04.2008
Foto ©: Exposure

Sub supravegherea editorului Bike Magazine, Rupert Paul, "Project Fast Fruit" a avut ca scop sa modifice si sa porneasca o motocicleta performanta cu ajutorul bio-combustibilului, folosindu-se doar echipamente de baza. Prin urmare modificarile cat si combustibilul au fost realizate in laboratorul de chimie al scolii Prince William din Oundle, Northamptonshire.

Rupert Paul a declarat : “Consideram ca atingerea unei viteze de 158.7mph stabileste un record pentru o motocicleta stock utilizand combustibil preparat individual. Bio-combustibilul este o realitate avand in vedere hotararea Guvernului ca toti carburantii, benzina sau diesel sa contina un minim de 5 % bio-combustibil pana in 2010. Desi inca este un subiect disputat din punct de vedere ecologic, bio-combustibilul va ramane o optiune pentru viitor iar acest experiment a demonstrat cata putere se poate obtine din el”.

Faimosul producator britanic de motociclete Triumph a participat la acest experiment inca de acum patru luni punand la dispozitia studentilor modelul Daytona 675. Testul final de azi este rezultatul celor patru luni de munca – echipa scolii reusind sa fermenteze si distileze circa 6,000 de mere in timp ce Bike Magazine a modificat motocicleta sa functioneze cu bioetanol. 

In mod surprinzator au fost necesare putine modificari ale acesteia – doar o reconfigurare a sistemului de injectie. In prima faza motorul a fost testat folosind combustibil E85 disponibil in comert (85% etanol) cu rezultate surprinzatoare. Apoi s-a trecut la testarea si optimizarea motorului folosind carburantul obtinut de studenti, inainte de testarea lui pe pista in Bruntingthorpe.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.