Cauta in stiri

RSS Feed

proteste

Protest de amploare in Spania

11.11.2008
Foto ©: 20 minutos.es

Peste 10.000 de motociclisti au participat acum cateva zile in Spania la un mars de protest ce a avut drept scop sensibilizarea autoritatilor in legatura cu trei subiecte: inlaturarea parapetilor stradali extrem de periculosi, utilizarea vopselei anti-derapaj si eliminarea unei noi taxe de inmatriculare in valoare de 1500 de euro.

Manifestarea a avut loc pe principalele bulevarde din Madrid, perturband serios traficul din oras, si a inceput la putin timp dupa ce la numai cativa kilometri de capitala, pe autostrada M-625, un motociclist a murit in urma coliziunii cu un parapet, exact de acelasi tip care protestatarii sustin ca actioneaza similar unei ghilotine.

Inainte de plecarea de la stadionul Santiago Bernabeu, miile de participanti au tinut un moment de reculegere in memoria celor peste 500 de camarazi care au decedat anul acesta in accidente de motocicleta, si in mod special pentru motociclistul mentionat mai sus.

Juan Boria, purtatorul de cuvant al organizatiei Unidad Motera, a contestat unele masuri impuse de Pere Navarro, seful DGT (Directoratul General al Traficului), cerandu-i demisia impreuna cu restul celorlalti prezenti la protest. Printre noile reglementari acesta a inclus majorarea la 16 ani a varstei legale de la care se poate conduce un moped si noi teste aberante in examenul pentru obtinerea permisului auto, dar a si facut o serie de declaratii inacceptabile in care sustinea ca bugetul pentru inlocuirea parapetilor periculosi ar putea fi diminuat.

Via I 20 minutos.es

Bookmark and Share
http://www.masmoto.net/ by Morgan on 11.11.2008
Hi, motoflash! I wanna say that in some media, the number of motorbikes is 10.000, but for the organization: Lucha Motera and Unidad Motera (www.unidadmotera.com), were at least 60.000. I was there with my Kawasaki ER-5 and I have to say that more than 10.000 but less than 60.000 bikers and companions. We still fight with the Administration to fix the problems we have here with road protections and slippery signals. We wanna feel safe in our roads, as we are not right now. Thanks for your support.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.