Cauta in stiri

RSS Feed

proteste

Protest de amploare programat in Franta

10.02.2009
Foto ©:

Motociclistii din Franta sunt extrem de suparati datorita unei legi proaspat adoptate ce-i defavorizeaza in mod clar, fiind mai degraba elaborata pentru a aduce mai multi bani la buget.

Noile reglementari, ce vor intra in vigoare incepand cu luna aprilie, prevad faptul ca orice organ al legii poate dispune confiscarea temporara a motocicletei pe baza numai a unei simple suspiciuni personale. Aceasta va fi remorcata pana la un garaj special amenajat si examinata pentru a se stabili daca corespunde din punct de vedere tehnic.

Legea nu prevede faptul ca examinarea trebuie realizata de un mecanic moto ci poate fi efectuata de orice tip de mecanic, inclusiv unul auto. In plus daca motocicleta se dovedeste a corespunde normelor in vigoare, proprietarul ei tot este obligat sa plateasca remorcarea, examinarea si restul cheltuielilor de pe parcurs!

Guvernul francez isi motiveaza decizia prin faptul ca vrea sa se asigure de buna functionare a motocicletelor. Statisticile arata insa ca mai putin de 1% dintre toate accidentele de motocicleta sunt cauzate de proasta intretinere a lor.

FFMCF (Federation Francaise des Motards en Colere) organizeaza un amplu protest pe doua roti in toata Franta programat pentru weekendul 21-22 martie 2009. Acestia cer ca legea sa excluda motocicletele, asa cum era inainte, sau cel putin ca examinarea sa fie realizata de personal calificat in domeniul moto, si asta numai dupa ce compania de asigurari a cerut acest lucru.

Via I Bikes in the Fast Lane

Bookmark and Share
proteste in Franta by realistu on 14.02.2009
Timpit este noul guvern Sarcosi daca face asa legi dictatoriale, pai asa asa mi-as face si eu firma de remorcat motociclete, si stau si opresc pe toata lumea ca oricum e obligat sa-mi plateasca......astia se gandesc mult cand spun o TIMPENIE ca asta????? Si se mai cred civilizati :PP......sheitze de civilizatie ce au, asa noi suntem super fata de ei!!!!!
proteste franta by marius s. on 17.02.2009
nu cred c%u0103 o astfel de lege va fi votat%u0103 ?n forma ar%u0103tat%u0103, este o abera%u0163ie %u015Fi o ?nc%u0103lcare a drepturilor cet%u0103%u0163eanului. Probabil legea va fi ajustat%u0103 ?n a%u015Fa fel ?nc?t s%u0103 poat%u0103 fi aplicat%u0103.
Aoleu by John Paul on 17.02.2009
ce prostie :D. Suna 100% SF... daca se adopta astfel de legi prin lume trec pe bicicleta cu motor electric turbo :))
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.