Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Raliul Dakar a adus pagube de 570.000 de dolari siturilor arheologice din Chile

19.05.2010
Foto ©: Dakar Rally

Concurentii din Raliul Dakar au distrus o parte din siturile arheologice din Chile in editia 2010 a competitiei. Pagubele se ridica la 570.000 de dolari.

Aparitia unui eveniment de mare amploare, cum este Raliul Dakar, intr-un stat precum Chile nu are doar parti pozitive. Statul chilian a anuntat ca organizarea anuala a evenimentului rally-raid are consecinte iremediabile asupra siturilor arheologice pe langa care trec concurentii.

Conform Consiliului Monumentelor Nationale din Chile (CMN), au fost afectate 56 dintre cele 111 situri arheologice prin care a trecut caravana Dakar in 2010, patru dintre acestea fiind afectate in proportie mai mare de 50%.

"La fel cum s-a intamplat in cazul editiei anterioare a Raliului Dakar, organizatorii vor plati o compensatie pentru pagube aduse patrimoniului", a declarat secretarul general al CMN, Oscar Acuna. Desi nu se cunoaste cuantumul sumei platite anul trecut, in 2010 vorbim de compensatii de 570.000 de dolari. In 2010, Raliul Dakar a adus in Chile si Argentina 370 de vehicule, acestea parcurgand 4050 de kilometri in zona desertica de nord a tarii.

Conform oficialului chilian, statul sud-american va face un raport detaliat legat de siturile arheologice care pot fi avariate, harta punctelor de acest tip urmand sa le fie inmanata organizatorilor editiei 2011 a Raliului Dakar. Editia de anul viitor a competitiei va avea loc, pentru a treia oara consecutiv, in Chile si Argentina.

Via | Automarket

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.