Cauta in stiri

RSS Feed

raliuri

Rossi incheie Raliul Marii Britanii pe 12

08.12.2008
Foto ©: MotoGP

Valentino Rossi a terminat incununat de succes cele trei zile de concurs din cadrul Raliului Marii Britanii, italianul obtinand o clasare pe locul 12 in singura sa aparitie din acest an intr-o etapa a Campionatului Mondial de Raliuri WRC.

La bordul unui Ford Focus al echipei Stobart, Rossi si copilotul sau Carlos Cassina au mai urcat ieri trei pozitii in clasament dupa ultimele doua etape de foc. Evolutia italianului a inceput cu un loc 45 dupa prima proba speciala, avansand pana pe 24 la sfarsitul primei zile de concurs. Clasarea finala pe locul 12 nu numai ca a sters amintirile negative de la debutul sau in 2002 la Raliul Marii Britanii, cand a iesit in decor, dar a reusit sa si impresioneze, rezultatul sau fiind mai bun decat a sase piloti bine cotati din WRC.

"Sint foarte fericit azi, in primul rand pentru ca am terminat raliul si in al doilea rand pentru ca am stabilit niste timpi foarte buni in cele patru etape de azi." a declarat Rossi imediat dupa incheierea evenimentului, unde a primit si premiul Abu Dhabi Spirit of the Rally pentru eforturile sale.

"Masina a fost fantastica si am gasit-o usor de condus atunci cand am avut setari precise. Planul meu aici a fost sa concurez pas cu pas si sa incerc sa nu fac greseli si acestea au functionat. Cred ca acest raliu a fost extrem de dificil si faptul ca l-am terminat ma face intr-adevar foarte fericit. Focus-ul a fost foarte placut la condus si a fost fantastic sa lucrez cu echipa Stobart."

Campionul mondial MotoGP 2008 si-a revenit dupa ce sambata a avut probleme mari fiind nevoit sa infrunte conditii meteo extreme. Rezultatul sau a fost cu 13´10.4 in urma castigatorului Raliului Marii Britanii, pilotul de la Citroen, Sebastien Loeb.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.