Cauta in stiri

RSS Feed

raliuri

Rossi participa la Raliul Marii Britanii cu numarul 46

05.12.2008
Foto ©: MotoGP

Valentino Rossi participa weekendul acesta la Raliul Marii Britanii, o etapa ce face parte din Campionatul Mondial de Raliuri WRC, la bordul unei masini Ford Focus usor de identificat prin emblematicul numar 46.

Rossi foloseste numarul 46, care i-a purtat noroc pe tot parcursul carierei sale, dupa o donatie caritabila a pilotului finlandez Jari Ketomaa, detinatorul obisnuit al numarului in campionatul WRC. Ketomaa foloseste in schimb weekendul acesta numarul 146.

"A fost foarte important pentru mine sa obtin numarul 46 - Jari a fost foarte rezonabil sa-mi dea numarul" a declarat Rossi despre generozitatea finlandezului. "Am fost masina 46 in cele doua raliuri la care am mai participat si nu am pilotat niciodata o motocicleta sau o masina intr-o cursa oficiala fara el."

Campionul mondial MotoGP 2008 mai are de parcurs 124 de kilometri impartiti in sapte probe speciale, desi recunoaste ca nu se simte pe deplin pregatit: "Am avut doar o zi de teste in UK, acum trei saptamani, si nu a fost suficient, deci testele noastre vor continua in timpul cursei. Trebuie sa facem cativa kilometri pentru a intelege masina, si apoi vom vedea."

"Scopul meu este sa ma simt bine si sa termin. In unele etape din Noua Zeelanda (raliul din 2006) am fost aproximativ cu doua secunde pe kilometru mai incet decat Marcus Gronholm (starul WRC). Targetul meu aici este sa incerc si sa ajung din nou cat mai aproape de lideri."

Valentino Rossi a terminat recent pe locul doi la Raliul Monza, eveniment origanizat chiar in tara sa natala Italia.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.