Cauta in stiri

RSS Feed

inaugurari

S-a deschis muzeul Harley-Davidson

15.07.2008
Foto ©: Harley-Davidson

Noul muzeu Harley-Davidson si-a deschis portile catre marele public in dimineata lui 12 iulie in Milwaukee Wisconsin.

Situat pe malul de sud al raului Menomonee in plin cartier industrial, edificiul de 12.000 mp, pastreaza tendinta arhitecturala a locului cu alura de uzina din caramida rosie, sticla si metal. Cu toate acestea e vorba de un muzeu dedicat popularului brand american.

Experienta vizitatorului incepe nu la intrarea in muzeu ci chiar din parcare, adaptata pentru motociclete, acestea avand prioritate in timp ce celelalte vehicule avand locuri de parcare la periferia spatiului.

Trecut de intrarea principala, vizitatorul va fi intampinat de o umbra misterioasa. Un pic mai departe acesta descopera ca aceasta forma intriganta este chiar umbra motocicletei faimosului cascador Evel Knievel, un XR 750, suspendata deasupra scarilor, inghetata parca intr-o ultima saritura.

Bijuteria muzeului este faimosul No. 1, primul Harley construit de William Harley si Arthur Davidson, in 1903, in micul lor hangar de 15mp. Evident, aproape toate modelel Harley construite din 1915 se regasesc in muzeu, un vizionar avand ideea de a pastra un exemplar din fiecare model ce a parasit linia de fabricatie. Acest lucru face ca majoritatea celor 400 de motociclete expuse sa fie originale neutilizate sau conduse foarte putin.

Ca in orice muzeu modern care se respecta, vizita e completata de monitoare interactive, prezentari multimedia si posibilitatea de a sta la bordul unui mare numar de modele clasice.

Sunt asteptati peste jumatate de milion de vizitatori in fiecare an. Cu o investitie de 75 de milioane de dolari muzeul chiar are nevoie de acesti vizitatori pentru a nu deveni o povara pentru compania americana, slabita de situatia economica precara din Statele Unite.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.