Cauta in stiri

RSS Feed

aniversari

Seria K implineste 25 de ani

18.07.2008
Foto ©: BMW

Anul 2008 este plin de aniversari din lumea motociclismului iar faimosul producator BMW nu lipseste de pe scena festivitatilor.

Acum 25 de ani in 1983, BMW a lansat o motocicleta revolutionara echipata cu un motor, avand 4 cilindri in linie racit pe apa, denumit simplu "K". In scurt timp seria K a devenit un etalon al calitatii si fiabilitatii moto, o imbinare perfecta intre putere si stil modern.

Istoria este sustinuta de un numar de inovatii tehnice care au fost introduse prima data pe o motocicleta. De exemplu, ABS (Antilock Braking System) a debutat pe modelul K 100 RS din 1988 iar ESA (Electronic Suspension Adjustment) pe K 1200 S lansat in 2005. BMW a dezvoltat primul sau motor de 100cp, atent studiat in tunelul de vant, lansat sub numele de K1 si a continuat traditia cu modelul K 1200 RS de 130cp in anul 1997. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul aniversar dedicat BMW sau cititi articolul aparut in revista BMW ON, 25th Anniversary of K Bikes.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.