Cauta in stiri

RSS Feed

teste de siguranta

SHARP - iti spune cat de sigura este casca ta

13.06.2008
Foto ©: SHARP

Recunoscand nevoia unei resurse independente de evaluare a castilor de protectie, Guvernul Marii Britanii a lansat in primavara acestui an SHARP, "The Safety Helmet and Assessment Rating Program". Analizand capacitatea castilor de a minimiza socul in urma unui impact sever, agentia ofera motociclistilor posibilitatea de a se informa amanuntit dincolo de standardele minime legale.

Testele efectuate evalueaza gradul de absortie al unui impact in puncte diferite ale castii, folosind metode avansate de cercetare in laboratoare proprii, la standarde mult mai ridicate decat cele curente. Oferind posibilitatea de a alege si cumpara informat, SHARP crede ca poate salva 50 de vieti in fiecare an numai in Marea Britanie.

Prin clasificarea castilor de la 1 la 5 stele, asemenea testului de siguranta Euro NCAP la masini, programul spera sa incurajeze producatorii de casti spre a realiza produse din ce in ce mai calitative. In cursul zilei de ieri, SHARP a dat publicitatii primele clasamente ce prezinta gradul de protectie oferit de fiecare produs in parte. Puteti verifica cat de sigura este casca dumneavoastra accesand site-ul SHARP.

Bookmark and Share
test sharp by Baiazid on 15.06.2008
Interesant testul. Deja m-am orientat spre AGV S4/S-4 BLACK/SILVER (5 stele). In USA e cam 150$. HJC-ul actual nu l-am vazut in liste. In plus arata si bine. Testul este doar pentru impact. Acum sper sa fie buna si la vant. Ca pana acum numai noroc de vant in casca am avut (la toate castile).
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.