Cauta in stiri

RSS Feed

strangeri de fonduri

Solidaritatea motociclistilor este rasplatita, Mirela face progrese

27.10.2008
Foto ©: Speranta 2007

Mirela Eftemie a fost ajutata de comunitatea moto si a ajuns sa se opereze la Beijing. Simte din nou atingerea pe picior, un lucru atat de firesc pentru oricine incat nici nu putem constientiza cat este de important. Deja a progresat mult si speranta este din ce in ce mai puternica. Dar se uita inca tematoare catre viitor. Urmeaza o terapie de 2 ani de zile in Franta si 60.000 de mii de euro pe care nu ii are si nici nu stie de unde ii va putea lua. 

Pe 12 aprilie, comunitatea moto s-a mobilizat si in urma evenimentului organizat de prietenii Mirelei, s-a completat suma necesara pentru a ajunge la Beijing: 30.000 de euro. MotoCab a fost organizat de prietenii Mirelei in colaborare cu Biker’s Club, bucurandu-se de sprijinul comunitatii moto: Motociclism.ro, Motociclismo, ATVRom®, Bardakmotor, Cris Technic,  Alfa Motors, LaserMaxx Romania.

In urma unor analize extrem de meticuloase si a unor proceduri chinuitoare, Mirela a fost operata. Din fericire, ea isi simte din nou picioarele. Insa lupta nu s-a incheiat. Pe Mirela o asteapta in continuare doi ani de terapie in Franta, unde trebuie sa mearga timp de trei saptamani din doua in doua luni. Va fi internata ambulatoriu la o clinica din Paris.

Dreptul de a-si recastiga viata o costa 60.000 de euro. Bani pe care Mirela nu ii are. Asadar, ea se afla din nou in situatia in care depinde de sprijinul celor din jur. “Razboiul meu va continua lung, anevoios si costisitor”, marturiseste Mirela.

La Beijing, Mirela a aflat inca o veste proasta, inima ei a avut de asemenea de suferit in urma accidentului. 60% sanse sa nu supravietuiasca operatiei. ”In salon, unde eram asteptata de multe aparate medicale, tensiunea mea scadea continu ajunsese la 8 cu 2 ... simteam cum ma sting … luptam ... dar lupta era prea mare, era peste puterile mele, simteam cum ma sting usor … plangeam in acelasi timp. Poate pentru ca ma durea cumplit, poate….imi era frica ..pentru  ca realizam ca tocmai am facut pasul vietii mele, pasul ce va urma sa aduca schimbari benefice in viata mea dupa 2 ani de chin.”, isi aminteste Mirela. Totusi, ea s-a luptat pentru sansa ei la viata si s-a agatat de viata cu toate fortele. Asa a reusit sa treaca peste operatia de la Beijing, locul in care a primit speranta sa mearga mai departe, dar unde ar fi putut de asemenea sa se termine totul... “Paraseam un spital care a insemnat pentru mine speranta . Dar acum era prezenta frica reintoarcerii, drumul lung Bejing - Romania. Ma gandeam ca nu voi rezista, ca ma va lua targa de pe pista …Am ajuns stoarsa de puteri dar totul a disparut... cand la terminalul Sosiri eram asteptata printre aplauze de 54 motociclete si 6 masini….”. 

Motociclistii au imbratisat-o pe Mirela, i-au urat bun venit inapoi, i-au adus flori si au escortat-o pana in Bucuresti. Totul pare dintr-un film, dar este cat se poate de real si din fericire totul se intampla aici, aproape de noi. Mirela, prietenii ei si Biker’s Club multumesc pe aceasta cale tuturor care au sprijinit-o si o insotesc in lupta ei cu viata.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.