Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Spania are grija de motociclisti, Romania?

Paul Lozba | 29.05.2008
Foto ©:

Spania isi arata grija fata de motociclisti dar si faptul ca stie sa se organizeze eficient. Autoritatile din Madrid si Barcelona au inceput delimitarea unor zone speciale in intersectii pentru motociclete si scutere.

Zonele creaza un spatiu sigur pentru cei pe 2 roti dupa ce s-au strecurat printre masinile stationare la semafor si au ajuns in intersectie, eliminand astfel riscul de a ramane blocati intre masini atunci cand se face verde.

Oricine a ramas blocat la semafor in spatele unui motociclist nesigur pe el sau intre 2 SUV-uri va intelege imediat avantajele acestor zone de siguranta. Interesant este faptul ca majoritatea oraselor europene recunosc faptul ca vehiculele motorizate pe doua roti sunt cele mai rapide si mai eficiente vehicule de transport in marile centre aglomerate si lucreaza activ pentru incurajarea folosirii lor. Zonele vor fi un memento adevarat al beneficiilor unui vehicul cu doua roti pentru toti soferii de autovehicule, subliniind acceptarea lor oficiala in trafic si marind perceptia asupra sigurantei lor.

Din pacate in Romania situatia este cu totul alta si asta o stim cu totii. La noi inca exista cazuri fatale datorate gropilor si marcajelor alunecoase fapte ce ne duc cu gandul doar la indiferenta autoritatilor. Nu putem decat sa speram la o astfel de initiativa aplicata in Bucuresti si in restul oraselor mari din tara unde numarul participantilor la trafic pe doua roti se dubleaza de la an la an.

Bravo Spania pentru acesta laudabila initiativa!

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.