Cauta in stiri

RSS Feed

aniversari

Suzuki va aniversa 25 de ani de GSX-R

Paul Lozba | 09.10.2009
Foto ©: Suzuki

Daca in 2009 Kawasaki aniverseaza 25 de ani Ninja, in 2010 Suzuki va aniversa 25 de ani de existenta a legendarului brand GSX-R.

In 1985 aparea primul GSX-R din istorie. GSX-R 750 a fost prima motocicleta de strada dezvoltata ca o adevarata replica a celor de curse. Aceasta era propulsata de un motor de 750 cmc, pe atunci cilindreea de baza in campionatele de anduranta. Puterea era de 100 cp, o valoare de top la acea vreme. In 2001, GSX-R 1000 a ajuns etalonul clasei prin performantele sale extreme.

In prezent motocicletele GSX-R se bucura de o popularitate foarte mare printre pasionatii de motociclism viteza, apreciate in special pentru caracterul sportiv si nivelul ridicat al fiabilitatii. In 2009, GSX-R 1000 a ajuns cel mai puternic si mai performant dintre toate modelele GSX-R produse vreodata.

In palmaresul sportiv, GSX-R are la activ un titlu mondial in campionatul World Superbike, 2 titluri in World Supersport, 13 in AMA Superbike, 5 in Australian Superbike, 2 in British Superbike si altele.

Cu ocazia aniversarii, compania din Hamamatsu a lansat site-ul GSX-R 25th Anniversary.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.