Cauta in stiri

RSS Feed

studii

Unul din sase accidente mortale datorita parapetilor rutieri

04.12.2008
Foto ©:

Potrivit unui studiu realizat de IAM (Institute of Advanced Motorists) in Marea Britanie si dat publicitatii astazi, unul din sase accidente mortale pe motocicleta ar putea fi cauzat de impactul cu un parapet rutier.

Din cercetarea stiintifica a mai rezultat ca motociclistii care pierd controlul si intra intr-un parapet au de 15 ori mai multe sanse sa moara decat o persoana aflata intr-o masina, in acceasi situatie. In plus, impactul cu suportii parapetilor cauzeaza rani de 5 ori mai severe decat un accident mediu de motocicleta.

Neil Greig, directorul IAM, a declarat: "Franta a reproiectat inaltimea sinelor, pentru a preveni lovirea suportilor parapetilor, in cele mai vulnerabile portiuni de pe soselele sale... Daca este posibil in Franta trebuie acum sa fie facut in UK."

Va reamintim ca exista o lege europeana care standardizeaza existenta acestor parapeti rutieri, dar care intarzie sa fie aplicata, motiv pentru care in Spania au existat proteste de amploare. In Romania asteptam sa se sesizeze autoritatile competente, poate la insistentele UCMR?!

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.